Küçükçekmece’de çöken binada kaçak kat tespit edildi! Bakan Özhaseki açıkladı

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde yer alan bir bina bu sabah saatlerinde çökmüş ve binanın enkazında kalanlar için arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. 1 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili yeni açıklamalar geldi.

Küçükçekmece’de çöken binada kaçak kat tespit edildi! Bakan Özhaseki açıkladı

1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı olayda çöken 3 katlı apartmanla ilgili yapılan incelemelerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den açıklamalar geldi. Çöken binayla ilgili kritik bilgileri aktaran Bakan Özhaseki, yapılan ilk incelemede binanın 36 yıl önce inşa edildiği ve daha sonra da 1,5 kat kaçak olarak eklendiğinin tespit edildiğini bildirdi. İşte Bakan Özhaseki’den gelen açıklamanın detayları…

3 KATLI BİNA ÇÖKTÜ

Olay, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı’nın kesişim noktasındaki 3 katlı bir apartmanda yaşandı. Bu sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebeple çöken binanın enkazında kalanlar için hızla arama kurtarma çalışması başlatıldı. Enkaz altında kalan 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken 8 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

kucukcekmece-de-coken-binada-kacak-kat-tespit-edildi-bakan-ozhaseki-acikladi.jpg

ÇÖKEN BİNAYLA İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA

Küçükçekmece’de çöken binayla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den açıklama geldi. Yapılan ilk incelemeden çıkan sonuçları aktaran Bakan Özhaseki, ‘İstanbul’umuza, ülkemize geçmiş olsun. İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlk incelemelerimiz neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat olarak eklendiği tespit edilmiştir. Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahaleler yapıldığı anlaşılmıştır. Ekiplerimiz sahada incelemelerine devam ediyor. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz.’ ifadelerine yer verdi.

kucukcekmece-de-coken-binada-kacak-kat-tespit-edildi-bakan-ozhaseki-acikladi-001.jpg