3 ilimizde termometreler 50 dereceyi gördü

Türkiye'de kavurucu sıcaklıklar devam ediyor. 3 ilimizde termometreler gölgede bile 40 dereceyi gördü. Uzmanlar vatandaşları sıcak hava konusunda uyardı.

3 ilimizde termometreler 50 dereceyi gördü

Hava sıcaklıkları Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis illerinde Hayat şartlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gaziantep'te sıcaklıklar 39 dereceye kadar yükselirken vatandaşlar serin yerlerde vakit geçirmeye çalışıyor. Sıcaklık sebebiyle Kent genelinde araç ve yaya trafiğide son derece sakin seyrediyor. Sıcak havadan bunalan çocuklar ise kentte bulunan su birikintilerini kullanarak serinlemeye çalışıyor.

Yine Türkiye'de en sıcak illerden biri olan Şanlıurfa'da da bölge halkı Serinlemek için yeşil alanları ve parkları tercih ediyor. Kentte termometreler 50 dereceye kadar gösterdi. Çocuklar ise süs havuzlarına girerek serinleme imkanı yaratıyor.

Bunaltıcı sıcakların etkili olduğu illerden biri de Kilis oldu. Sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükselirken vatandaşlar gölgeli kalanlara kaçarak serinlemeye çalışıyor. Hava sıcaklığı nedeniyle kente bulunan en işlek caddeler bile boş kaldı.