Sağlık Bakanı Koca'dan Burdur'daki Diyaliz Olayına İlişkin Açıklama

Burdur’da meydana gelen diyaliz olayına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi.

Sağlık Bakanı Koca'dan Burdur'daki Diyaliz Olayına İlişkin Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Mayıs'ta Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören hastaların yaşadığı sağlık sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, diyaliz tedavisinin ardından bazı hastalarda baş dönmesi, mide bulantısı ve şuur bulanıklığı gibi şikayetler görüldüğünü belirtti.

MÜDAHALELER VE NAKİL SÜRECİ

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şunlardır:

"25 Mayıs'ta, ikisi yoğun bakımda yatmakta olan otuz üç hastamız Burdur Devlet Hastanesinde diyaliz tedavisine girmiştir. Diyaliz seansını bitirip eve nakli sağlanan hastalardan bazılarında baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı gibi şikayetler görülmesi üzerine diyaliz tedavisi alan tüm hastalar hastanemizde gözetim altına alınmıştır."

Acil durum değerlendirmeleri yapılarak, hastaların gerekli tedavileri gerçekleştirildi. Bakan Koca, bu süreçte on dört hastanın entübe edilerek stabilize edildiğini ve hastaların farklı illere nakledildiğini ifade etti:

"Hastalarımızın üçü Isparta, yirmi üçü Antalya, altısı Afyon, biri ise Denizli’ye diyaliz ve yoğun bakım ihtiyacıyla nakledilmiştir."

VEFAT EDEN HASTALAR VE GENEL DURUM

Bakan Koca, yaşanan üzücü olayda, biri önceden yoğun bakım hastası olan üç kişinin hayatını kaybettiğini belirtti:

"Bu süreçte, eşlik eden kronik rahatsızlıklarının da etkisiyle, biri önceden yoğun bakım hastası olan ileri yaşlardaki üç hastamızı maalesef kaybettik."

Bugün itibariyle entübe durumda olan hasta kalmadığını ve on altı hastanın taburcu edildiğini bildiren Koca, tedavileri devam eden on dört hastanın sağlık durumlarının iyiye gittiğini söyledi:

"Bugün itibariyle entübe durumda olan hastamız kalmamıştır. On dört hastamızın tedavileri devam etmektedir. On altı hastamız taburcu edilmiştir. Tedavileri devam eden hastalarımızın durumları iyiye gitmektedir."

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA

Sağlık Bakanı Koca, Burdur Devlet Hastanesi'nde yaşanan bu üzücü olayın her yönüyle yakından ilgilenmeye devam edeceklerini ve olaya ilişkin adli ve idari soruşturma süreçlerinin sürdüğünü belirtti.

"Burdur Devlet Hastanesinde yaşanan bu üzücü olayın her yönüyle yakından ilgilenmeye devam edeceğim. Olaya ilişkin adli ve idari soruşturma süreçleri devam etmektedir."

Hastaların durumu dikkatle takip edilmekte olup, Bakan Koca tüm hastalara acil şifalar dilediğini ifade etti.