Vücudunuzun size gönderdiği işaretleri önemseyin!

Kanser teşhisi konan Amy Lou isimli bir kadın başlangıçta semptomlarını görmezden geldi ve bunları uyku ihtiyacı ve daha iyi egzersiz yapma ihtiyacı gibi diğer sorunlara bağladığını söyledi.

Vücudunuzun size gönderdiği işaretleri önemseyin!

Bir kadın, görmezden geldiği fakat ölümcül bir kanserden kaynaklandığı ortaya çıkan semptomlar hakkında önemle uyarı yaptı. ABD'li anne, tiroid kanseri teşhisinin sonrasında yaşadığı durumu paylaşarak insanları 'her zaman doktorunuzla konuşun' ifadeleriyle uyardı. Amy Lou isimli bir kadın yaşadığı birçok semptomu önemsemedi ve başka sorunlara bağladı. Bunlar arasında yorgunluk, gece terlemeleri ve boyun ağrısı gibi pek çok belirti yer almaktaydı. Yaşadıklarını sosyal medya platformu TikTok'ta anlatan Amy Lou'nun uyarılarda bulunduğu videoları yarım milyondan fazla insan tıkladı.

vucudunuzun-size-gonderdigi-isaretleri-onemseyin.jpg

Amy paylaşımında, "Herkesin semptomları farklıdır, ama benimkiler bunlardı ve ben her zaman semptomları önemsemedim ve kaygımın bana oyun oynadığına ikna oldum, ta ki dayanılmaz hale gelene kadar. Vücudunuzun size gönderdiği işaretleri her zaman dinleyin ve doktorunuzla konuşun” şeklinde konuştu.

-Haftalık migren ağrıları
-Gece terlemeleri ve titreme
-Her zaman yorgun ve bitkin hissetmek
-Grip oluyormuş gibi hissetmek
-Boyun ağrısı
-Boğuk ve zayıf bir ses
-Her zaman üşümek
-Kalp çarpıntısı

vucudunuzun-size-gonderdigi-isaretleri-onemseyin-001.jpg

Aslında bu belirtiler papiller tiroid kanseri yani en sık görülen tiroid kanseri türünden kaynaklanmaktaydı. Amy ayrıca yaşadığı gece terlemelerinin Covid ile karıştırılabileceğinden de emin olmadığını ifade etti. Videonun yorum bölümünde birine cevap veren kadın, "Evet, Covid de bunu yapabilir. Herkesin semptomları farklı olabilir ancak gece terlemeleri ameliyattan sonra ortadan kalkanlardan biriydi." dedi. "Bunun çoğunun sadece kötü bir adet öncesi sendromu (PMS) olduğunu ya da adet öncesi disforik bozukluğum (PMDD) olduğunu düşünüyordum. Bu yüzden bunların çoğunu görmezden gelmemin bir diğer nedeni de bunun sadece bir kadın olmanın bir parçası olmasıydı” şeklinde konuştu. Amy, 2023 yılında boynunda bulunan tiroid bezinin yarısının alınması için bir ameliyat geçirdi.