Prof. Dr. Saraçoğlu'ndan mucizevi karışım

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sağlık tavsiyeleriyle adından sık sık söz ettiriyor.

Prof. Dr. Saraçoğlu'ndan mucizevi karışım

Özellikle şifalı kürleriyle tanınan Prof. Saraçoğlu günümüzde giderek yaygınlaşan Alzheimer, parkinson ve bunama gibi hastalıklara karşı önlem alınabilecek bir içecek tavsiyesinde bulundu. Unutkanlığı bitiren bu içecek Alzheimer hastalığını da önlemeye yardımcı oluyor. İbrahim Saraçoğlu, sinsi hastalıklardan biri olan Alzheimer'ın erken teşhis edilemediğini ve kişide 20-25 yıl önceden başladığını dile getirdi. Sağlıklı yaşama dair tavsiyeleriyle çok fazla dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, unutkanlığı 1 ayda bitiren içeceği tarif etti.

prof-dr-saracoglundan-mucizevi-karisim.jpg

Unutkanlığa karşı havuç suyunu tavsiye eden Prof. İbrahim Saraçoğlu, "Unutkanlığa karşı yapacağımız şey taze sıkılmış havuç suyudur. 1 ay boyunca akşam yatmadan taze sıkılmış 1 bardak havuç suyunu tüketin. Unutkanlığınız başladıysa bunu yapın. Daha 4. gün göreceksiniz hatırlama gücünüzü geri kazanacaksınız. Bir sebze suyu ancak bu kadar etkili olabilir." dedi. Diyabet hastalığı olanlara ayrı bir tavsiye veren Saraçoğlu, "Diyelim ki taze sıkılmış havuç suyunu bulamıyorsunuz veya diyabet (şeker) hastasısınız. O zaman ginko biloba bitkisini kullanacaksınız. Şeker hastaları havuç suyunu her gün tüketemez. Yaprakları kalbe benzeyen ginko biloba muhteşem bir bitkidir. Bunun çayını içebilirsiniz." ifadeleriyle gingo biloba çayını önerdi.

prof-dr-saracoglundan-mucizevi-karisim-001.jpg

Prof. Dr. Saraçoğlu, "Eskiden bunama veya Alzheimer dediğimiz Parkinson dediğimiz beyinle ilgili hastalıklar çok ender görülürdü. Fark ettiyseniz Alzheimer giderek artış gösteriyor. Bunun iki türlüsü var. İlki, beslenmeye bağlı olan ikincisi ise genetik. Eğer aileden genetik olarak alınmış bir şekilde Alzheimer var ise lütfen o insanlar en geç 25 yaşından sonra yılda en az 2 defa 1 ay müddetle taze sıkılmış havuç suyu içsin. Bu, Alzheimer ve parkinsona karşı muhteşem koruyucu ve önleyicidir" şeklinde konuştu. Alzheimer hastalığına yakalandıktan sonra yapılacak bir şey kalmadığını dile getiren Prof. Dr. Saraçoğlu, "Alzheimer'ın erken teşhisi yok. Sinsi bir şekilde 20-25 yıl önceden başlar ve ortaya çıktıktan sonra zaten iş bitmiştir. Her unutkanlık Alzheimer veya bunama işareti değildir ama önemli unutkanlıklar dikkate alınmalıdır” ifadelerini kullandı.