Ekipler baskın yaptı tam 10 ton kaçak tavuk eti ele geçirildi

Gelen ihbar üzerine bir depoya baskın düzenleyen zabıta ekipleri 10 ton tavuk eti ele geçirdi. Şanlıurfa’da yaşanan olay pes dedirtti. Ekipler ele geçirmeseydi bu etlerin hepsini vatandaşa yedireceklerdi.

Ekipler baskın yaptı tam 10 ton kaçak tavuk eti ele geçirildi

Şanlıurfa’da zabıta ekiplerine yapılan bir ihbar üzerine ekipler depoya baskın düzenledi. Yapılan baskında etiketsiz, şoklanmış ve izlenebilirliği belli olmayan poşetler içinde yaklaşık 10 ton tavuk ve tavuk ürünleri ele geçirdi. Detaylı incelemenin yapıldığı depo mühürlendi ve ele geçirilen tavuklara imha edilmek üzere el konuldu.

YAPILAN İHBAR HER ŞEYİ ORTAYA ÇIKARDI

Olay, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yaşandı. Gelen ihbar üzerine bir depoya baskın düzenleyen zabıta ekipleri 10 ton kaçak tavuk eti ele geçirdi. İhbar üzerine belirtilen adrese giden zabıta ekipleri depoda yaptıkları denetimde şoklanmış, etiketsiz ve izlenebilirliği belli olmayan poşetler içinde 10 ton tavuk eti ele geçirdi. Konuyla ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

ekipler-baskin-yapti-tam-10-ton-kacak-tavuk-eti-ele-gecirildi.jpg

EKİPLERDEN DEPOYA BASKIN

Ele geçirilen ürünlerle ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; ‘ALO 174 Gıda hattına gelen bir ihbar üzerine Haliliye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Haliliye Belediyesi Zabıta ekiplerince Sırrın Mahallesi’nde bulunan bir depoda denetim gerçekleştirildi. Depoda yapılan incelemede şoklanmış, etiketsiz ve izlenebilirliği belli olmayan poşetler içinde yaklaşık 10 ton tavuk ve tavuk ürünleri tespit edildi.

ekipler-baskin-yapti-tam-10-ton-kacak-tavuk-eti-ele-gecirildi-001.jpg

DEPO MÜHÜRLENDİ

Depoda yapılan incelemelerin ardından zabıta ekipleri söz konusu depoyu mühürledi. Ele geçirilen ürünlere ise imha edilmek üzere el konuldu. İşyeri sahibi hakkında da yasal işlem başlatıldığı açıklandı.