Okullarda mezuniyet baloları yasaklandı mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı

Yıl sonu yaklaşırken okullarda da mezuniyet balosu törenleri yapılıyor. Ancak son günlerde liselerde mezuniyet törenleri yasaklandığı iddiaları gündemdeydi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda mezuniyet baloları yasaklandı iddialarına yanıt verdi.

Okullarda mezuniyet baloları yasaklandı mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı

Liselerde mezuniyet baloları yasaklandı iddiaları son günlerde sosyal medyaya damga vurmuştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mezuniyet baloların yasaklandığı yönünde çıkan haberlere yanıt verdi. Bakan Tekin böyle bir yasaklamanın olmadığını belirterek aileler için beş yıldızlı otel külfeti olmaması gerektiğini savundu.

LİSELERDE MEZUNİYET BALOLARI YASAKLANDI MI?

Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin son günlerde sosyal medyada ve basınında gündeme gelen liselerde mezuniyet baloların yasaklandığı yönündeki iddialara açıklık getirdi. Bakan Tekin mezuniyet balolarının yasaklanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtirken beş yıldızlı otellerin aileler için külfet olmaması gerektiğini dile getirdi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU SON DURUM

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Öğretmenlik meslek kanunu son durum ile ilgili de bilgi verdi. Hazırlanan kanun metninin tamamlandığını ve Meclis’e gönderilmek üzere hazır olduğunu belirten Bakan Tekin, önümüzdeki günlerde yeni meslek kanununun hayata geçeceğini söyledi.