TFF'den Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yapılan saldırıya ilişkin açıklama: "Fiziki müdahaleyi kabul etmiyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaparak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yapılan fiziki müdahaleyi kınadı.

TFF'den Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yapılan saldırıya ilişkin açıklama: "Fiziki müdahaleyi kabul etmiyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sahaya inmesini eleştiren TFF, Koç'a yönelik yapılan fiziki müdahaleyi ise çirkin bulduğunu ve kabul edilemez olduğunu vurguladı.

TFF'NİN AÇIKLAMASI

TFF, Göztepe-Fenerbahçe maçında futbol sahalarında görmek istemedikleri olayların yaşandığını belirterek, "Misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan birtakım olaylardan dolayı, misafir takım kulüp başkanının talimatlara aykırı bir şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz. Bununla birlikte, misafir takım kulüp başkanına münferiden yapılan fiziki müdahaleyi çirkin buluyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz," ifadelerini kullandı.

FUTBOLDA KARDEŞLİK VURGUSU

TFF açıklamasında, yaşanan olayların futbolda oluşturulmak istenen "kardeşlik iklimi"ne zarar verdiğini vurguladı. Federasyon, futbolun tüm paydaşlarının sağduyulu bir şekilde hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Futbolumuzun marka değerini daha iyi noktalara taşıyabilmek için bu paydaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini önemle belirtmek isteriz. Süreç detaylı bir şekilde federasyonumuzun ilgili kurulları tarafından değerlendirilecek olup, gerekli kararlar ivedilikle alınacaktır," dedi.

SALDIRGAN HAKKINDA YASAL İŞLEMLER

Ali Koç'a yönelik fiziki müdahalede bulunan Fatih Özkan, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılıktaki sorgusu sonrasında tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Hakimlik, zanlıyı ev hapsiyle cezalandırdı.