SGK’dan üç adımda maaş yükseltme taktikleri! Dilekçeyi teslim etmeden önce e-devlete girerek…
Aktif çalışma hayatında dikkat edilecek birkaç püf nokta ile yüksek maaş alabilmek mümkün oluyor. Emekli maaşını arttırmayı sağlayacak işte o 3 formül…
Çalışma döneminde bordrosunda primi yüksekten yatırılan her vatandaş emeklilik döneminde yüksek emekli maaşı alıyor. Farkında olmadan bordroya yansıtılan düşük primler emekli aylığında düşüşü tetikliyor. SGK bu konuda tüm vatandaşları uyarıyor.
EYT'den faydalanarak emeklilik başvurusunda bulunacaklar dilekçenizi teslim etmeden önce bir kez daha düşünün. Online ortamda e-devlet platformuna girerek yapılacak birkaç hamle ile maaşı daha yüksek almak mümkün olacak.
O DETAY MAAŞI HIZLA AZALTIYOR!
Emeklilik döneminde talep edilen prim şartı çalışılan dönemde yaşlılık dönemini garanti altına almak isteyenler için yerine getiriliyor. Fakat milyonlarca vatandaşın fark etmediği tek detay maaşta düşüşü tetikliyor. İşverenlerin bordroya yansıttığı eksik prim ödemeleri ileride baş ağrıtabilir. SGK uzmanları bu konuda vatandaşı tek tek uyarıyor. Çalışma döneminde iş veren tarafından yatırılan primleri e-devlet sisteminden kontrol etmek fayda sağlıyor. Emekli maaşını üst düzeye çıkarabilmek için tek bu detayı bilmek yeterli oluyor.
SİGORTA PRİMLERİNİ YÜKSEKTEN YATIRIN!
Emekli olmadan önce 3 farklı formül öne çıkıyor. Yüksek maaş alabilmek için sigorta primi ilk sırada yer alıyor. Çalışılan yerde maaşın altında prim yatırılıyorsa emekli maaşı da maalesef düşük rakamdan hesaba yatıyor. Emekli maaşını yükseltecek bir başka yöntem prim gün sayısını arttırmaktır.
BRÜT KAZANCI YÜKSEK SEVİYEDE TUTUN!
Uzun yıllar çalışmak emekli maaşını yükseltmek için yeterli olmuyor. Brüt kazancın yüksek seviyede tutulması gerekiyor. Prim ödemelerini ertelemeden zamanında yapmak ve fazladan ödemek emekli aylığını artırıyor.
EK GELİR KAZANCI İÇİN ÇİFTE PRİM ÖDEYİN!
Ek gelir kazancı bulunanların ikinci işleri içinde prim ödemesi öneriliyor. Prime esas kazanç değeri üzerinden hesaplama yapılması tavsiye ediliyor. SGK'nın resmi internet sitesi üzerinden veya e-devlet sistemine girerek prim ödemeleri incelenebilir, eksik veya hatalı görüldüğü anda işlemler başlatılabilir.