Fenomenler ne yapacak? Instagram erişim engeli en çok onları etkiledi

Instagram’a erişimin engellenmesinin ardından gözler sosyal medya fenomenlerine çevrildi. BTK’nın aldığı erişim engeli kararı sonrası sosyal medya fenomenlerinin ne yapacağı merak edilmeye başlandı. Fenomenler şimdi ne yapacak?

Fenomenler ne yapacak? Instagram erişim engeli en çok onları etkiledi

Türkiye’de Instagram’a erişim engellendi. BTK’nın Instagram’a erişim engeli kararının ardından Influencerlar merak konusu oldu. Sosyal medya üzerinde geniş takipçi kitlesi olan fenomenlerin Instagram’daki erişim engelinin ardından ne yapacakları merak ediliyor. Bu kısıtlama en çok onları etkiledi. Çektikleri videolar, paylaşımları ve yaptıkları tanıtımlarla sosyal medya üzerinden para kazanan fenomenlerin Instagram artık açılmazsa hangi uygulama üzerinden takipçileriyle buluşmaya devam edecekleri merak ediliyor. Fenomenler tek tek farklı uygulamalara geçiş yapmaya başladı bile.

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’ın katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle Türkiye'de Instagram’ı kapattı. Instagram’a getiirlen erişim engelinin ardından gözler sosyal medya fenomenlerine çevrildi. Instagram’da geniş bir fenomen kitlesi var. Takipçi sayısı oldukça geniş olan fenomenlerin Instagram’daki erişim engeli kararının ardından ne yapacakları merak ediliyor.

fenomenler-ne-yapacak-instagram-erisim-engeli-en-cok-onlari-etkiledi.jpg

FARKLI SOSYAL MEDYA UYGULAMALARINA GEÇİŞ YAPMAYA BAŞLADILAR

Instagram’da 2 Ağustos 2024 tarihinden bu yana uygulanan ve hala devam eden erişim engeli ile birlikte bazı fenomenlerin farklı sosyal medya uygulamalarına geçiş yapmaya başladıkları görüldü. Fenomenler, Facebokk, X, WhatsApp ve TikTok hesapları üzerinden takipçileriyle buluşmaya devam ediyor. Hem sosyal medya fenomenleri hem de onları takip eden binlerce kişi Instagram’ın tekrar ne zaman açılacağını merak ediyor.

fenomenler-ne-yapacak-instagram-erisim-engeli-en-cok-onlari-etkiledi-001.jpg

DANLA BİLİC’TEN TEPKİ GELDİ

Sosyal medyada geniş bir hayran kitlesine sahip olan ünlü fenomen Danla Bilic de Instagram’daki erişim engeline sessiz kalamadı. Bu duruma tepki gösteren Danla Bilic, sansür kararına karşı olduğunu yaptığı paylaşımla dile getirdi. Bu kararı tasvip etmediğini söyleyen Bilic, ‘Hiç tasvip etmiyorum çat diye Twitter’ın, Instagram’ın elimizden alınabiliyor olmasını, puanım sıfır sıfır’ ifadelerine yer verdi.