Yağış yola çıktı Ağustos ters köşe yapacak! Kavurucu sıcaklar yerini yağmura bırakıyor

Ağustos ayının ilk gününe sayılı saatler kalırken Temmuz’u geride bırakmaya hazırlandığımız günlerde hava durumu tahminleri de merakla takip ediliyor. Temmuz ayının son gününde hava durumu tahminleri araştırılıyor.

Yağış yola çıktı Ağustos ters köşe yapacak! Kavurucu sıcaklar yerini yağmura bırakıyor

Oldukça sıcak geçen bir Temmuz ayını geride bırakmaya hazırlanırken Temmuz ayının son günü için yağış uyarıları peş peşe geldi. Ağustos ayında hava nasıl olacak, Ağustos sıcakları ne kadar sürecek, Ağustos ayında hava çok sıcak olacak mı gibi sorulara yanıt aranırken Temmuz ayı veda etmeden yağış sürprizini getirdi. Temmuz ayının son gününde beklenen yağışın Ağustos ayının ilk günlerinde devam edeceği ve havanın serinleyeceği öngörülüyor. Sıcaklıkların iç bölgelerde 1-3 derece azalacağı tahmin ediliyor. İşte detaylar…

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son tahminlere göre Temmuz ayının son günü yağışlı geçecek. Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İstanbul’un kuzey çevreleri, Bolu, Düzce ve Karabük hariç olmak üzere Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, diğer yerlerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

yagis-yola-cikti-agustos-ters-kose-yapacak-kavurucu-sicaklar-yerini-yagmura-birakiyor.jpg

SICAKLIKLAR 1-3 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklıkları yükselecek mi, azalacak mı soruları da gündemde yer almaya devam ederken hava sıcaklığının iç bölgelerde 1-3 derece azalacağı öngörülüyor. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli esecek. Yurdun güney kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara ara orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

yagis-yola-cikti-agustos-ters-kose-yapacak-kavurucu-sicaklar-yerini-yagmura-birakiyor-001.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Bununla birlikte kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı da geldi. Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklenirken meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Yine rüzgarın Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli bir şekilde esmesi beklenirken yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.