THY sefer iptalleri belli oldu! Açıklama geldi hak kaybı yaşanmayacak

Yazılım sistemindeki global sıkıntı sebebiyle Türk Hava Yolları’nın seferlerinde de aksamalar meydana geldi. Özellikle hava ulaşımı ve banka sektörünün etkilendiği sorun sebebiyle Türk Hava Yolları’nın tam 84 seferi iptal edildi.

THY sefer iptalleri belli oldu! Açıklama geldi hak kaybı yaşanmayacak

Yazılım sistemindeki küresel sıkıntı sebebiyle Türk Hava Yolları da sefer iptaline gitmek zorunda kaldı. THY’de tam 84 seferin iptal edildiği duyurulurken gözler yapılan açıklamaya çevrildi. Yapılan açıklamada uçuşların en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine döneceği aktarılırken hak kaybı yaşanmayacağı bilgisine de yer verildi. İşte Türk Hava Yolları’nın sefer iptalleriyle ilgili açıklaması…

BAZI SEFERLERİN İPTAL EDİLECEĞİ AÇIKLANDI

Türk Hava Yolları, dünya genelinde yaşanan yazılım sistemi sorunundan etkilendi. ABD merkezli teknoloji şirketi olan Microsoft’un sisteminde yaşanan arıza özellikle de bankacılık ve hava ulaşımını etkiledi. Seferlerini iptal etmek zorunda kalan THY’den açıklama geldi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferlerin iptal edileceğini duyurdu. Ayrıca uçuşların en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine döneceğini de ekledi.

thy-sefer-iptalleri-belli-oldu-aciklama-geldi-hak-kaybi-yasanmayacak.jpg

thy-sefer-iptalleri-belli-oldu-aciklama-geldi-hak-kaybi-yasanmayacak-001.jpg

HAK KAYBI OLMAYACAK

Türk Hava Yolları Yardım Masası’ndan yapılan açıklamada ise hak kaybı yaşanmayacağı bilgisine yer verildi. Seferi iptal olmayan yolcular için de yaşanan aksaklık sebebiyle ek haklar tanımlandığı belirtilen açıklamada; rezervasyon değişikliklerinin ücretsiz yapılacağı, uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcuların hak kaybı yaşamayacağı belirtildi. İade taleplerinin ise hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacağı, kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işleminin kesintisiz yapılacağı belirtilirken; ‘İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacaktır’ ifadelerine yer verildi.