SON DAKİKA Kayseri’de eğitim uçağı düştü! MSB acı haberi duyurdu

Kayseri’de eğitim uçağının düştüğü açıklandı. Son dakika olarak manşetlerde yer almaya başlayan haberle ilgili tüm ayrıntılar takip ediliyor. MSB’den düşen uçaktaki pilotlarla ilgili açıklama geldi.

SON DAKİKA Kayseri’de eğitim uçağı düştü! MSB acı haberi duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında Kayseri'de eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı bir eğitim uçağının düştüğü bildirildi. Uçağın düşüş sebebi henüz bilinmezken Valilik'ten yapılan açıklamada acı bir haber geldi ve 2 pilotun şehit olduğu duyuruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada şehit olan pilotlar için baş sağlığı diledi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi'nde bir eğitim uçağının düştüğü açıklandı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye arama kurtarma ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasında arama kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla başladığı duyuruldu.

son-dakika-kayseri-de-egitim-ucagi-dustu-msb-aci-haberi-duyurdu.jpg

2 PİLOT ŞEHİT OLDU

MSB'den yapılan son dakika açıklamasında Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260 tipi bir eğitim uçağının henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı belirtildi ve arama kurtarma çalışmalarının başladığı duyuruldu. MSB'nin bu açıklamasından kısa bir süre sonra Kayseri Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasında düşen uçakta bulunan 2 pilotun şehit olduğu duyuruldu. Uçağın düşme sebebi ise araştırılıyor.

son-dakika-kayseri-de-egitim-ucagi-dustu-msb-aci-haberi-duyurdu-001.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Acı haberin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kayseri'deki 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait eğitim uçağımız kaza kırıma uğramış, kazada 2 pilotumuz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, Kahraman Ordumuza ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı ali olsun.' notunu ekledi.