Kurban Bayramı özel sektöre kaç gün? Bayram tatili özel sektörü kapsıyor mu?

Bugünkü Kabine toplantısının ardından kamuoyunun beklediği Kurban Bayramı tatili haberini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatilinin 9 güne uzatıldığını duyurmuştu. Bu açıklama sonrası özel sektör çalışanları da araştırmalara başladı.

Kurban Bayramı özel sektöre kaç gün? Bayram tatili özel sektörü kapsıyor mu?

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte bayram tatili kaç gün olacak, Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatılacak mı, bayram tatili uzar mı gibi sorulara yanıt aranıyordu. Tüm bu soruların yanıtı Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Bu açıklama sonrasında özel sektörde çalışanlar da bayram tatili ile ilgili araştırmalarına başladı. Kurban Bayramı özel sektöre kaç gün? Bayram tatili özel sektörü kapsıyor mu? Kurban Bayramı tatili özel sektöre de 9 gün mü? Özel sektöre Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek? Özel sektöre Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu? İşte detaylar…

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU

16 Haziran 2024 Pazar günü 1. günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı 4 gün sürecek ve bayram 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecek. Bayram tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamayla bayram tatili ile ilgili kararı kamuoyuna duyurdu. Kurban Bayramı tatili kamu çalışanları için 9 gün oldu. Tatilin 9 güne uzatıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Perşembe ve Cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz’ dedi. Bu karar ile 2 günlük süre de idari izin kapsamına alındı. Kurban Bayramı tatili 23 Haziran 2024 Pazar günü sona erecek.

kurban-bayrami-ozel-sektore-kac-gun-bayram-tatili-ozel-sektoru-kapsiyor-mu.jpg

ÖZEL SEKTÖRE BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Bu kararın ardından özel sektörde çalışan vatandaşlar da tatil ile ilgili araştırmalarına başladı. 9 günlük bayram tatili özel sektörü kapsıyor mu merak edilirken konuyla ilgili araştırmalar da yoğunlaştı. Belirtilen idari izin 657 Sayılı Kanun kapsamında yer alan devlet memurları için geçerlidir. İdari izin özel sektörü kapsamamaktadır. Bu kapsamda özel sektörde çalışanlar toplamda 4,5 gün Kurban Bayramı tatili yapacak.