İstanbul’da kimlik kontrolü yapan polislere ateş açıldı

İstanbul’da polis ekiplerinin kimlik kontrolü esnasında magandalar tarafından polislere ateş açıldı. Bir araç içinden iki kişinin polislere ateş ettiği öğrenilen olayda polisle çatışmaya giren şahısların ikisi de etkisiz hale getirildi.

İstanbul’da kimlik kontrolü yapan polislere ateş açıldı

İstanbul Arnavutköy’de kimlik kontrolü yapan polislere bir araç içinden ateş açıldı. Polis ekipleri metruk bir binanın çevresinde kimlik kontrolü yaptığı sırada bir araçtan iki kişi ateş açtı. Polis ekipleriyle çatışmaya giren iki şahsın da etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Şahıslardan biri kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, diğer saldırganın ise ağır yaralı olduğu belirtiliyor.

KİMLİK KONTROLÜ YAPAN POLİSLERE ATEŞ AÇILDI

Olay, İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde meydana geldi. Polis ekipleri, metruk bir binanın çevresinde kimlik kontrolü yaptığı sırada bir araç içinden polislere ateş açıldı. Araç içindeki iki kişi tarafından açılan ateşe karşılık veren polis ekipleri magandalarla çatıştı. Taşoluk Mahallesi Candaner Sokak'ta meydana gelen olayla ilgili aktarılan bilgilere göre, Kavakdibi Sokağı'nda yer alan metruk bir binaya uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili kontrole giden polis ekipleri, araç içinde bulunan iki şüphelinin kendilerine silah çekmesi üzerine çatışmaya girdi.

istanbul-da-kimlik-kontrolu-yapan-polislere-ates-acildi.jpg

SALSIRGANLARDAN 1'İ ÖLDÜ DİĞERİ AĞIR YARALANDI

Araç içindeki saldırganlar ile polis ekipleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada ekipler, şüpheliler Hakan Ç. ve Erhan K.'yı etkisiz hale getirdi. Yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla alınarak hastaneye sevk edildi. Erhan K.'nın kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. Diğer şüpheli Hakan Ç.'nin ise bacak ve karın boşluğundan ağır yaralandığı ve tedavisinin devam ettiği bilgisine yer verildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı inceleme devam ederken iki şüphelinin de çok sayıda çeşitli suçlardan kaydının olduğu tespit edildi.

istanbul-da-kimlik-kontrolu-yapan-polislere-ates-acildi-001.jpg

ÜZERLERİNDEN UYUŞTURUCU MADDE VE RUHSATSIZ TABANCA ÇIKTI

İstanbul Valiliği'nden de olayla ilgili açıklama geldi. Bugün saat 16.00 sularında yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Valilik, polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilen 2 şüpheliden birinin hayatını kaybettiğini diğer şüphelinin ise hastanedeki tedavisinin devam ettiğini belirtti. Suç kayıtları kabarık çıkan şahısların üzerinde yapılan aramada satışa hazır halde uyuşturucu madde ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şahıslardan E.K.'nın hırsızlık, kasten yaralama vb. suçlardan toplam 13, H.Ç.'nin ise toplamda 6 suç kaydının olduğu tespit edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.