Hayvana balta ve bıçakla işkence eden 5 şahıs hakkında karar verildi

Amasya’da kaydedilen görüntüler sosyal medyanın gündeminde geniş yer bulmuş ve izleyenleri dehşete düşürmüştü. O görüntülerde elinde balta ve bıçak olan kişilerin büyükbaş hayvana yaptığı eziyet yer alıyordu.

Hayvana balta ve bıçakla işkence eden 5 şahıs hakkında karar verildi

Sosyal medyada hızla yayılan ve infial yaratan görüntülerin ardından ekipler harekete geçti ve kan donduran görüntülerdeki 5 kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili konuk olduğu bir TV programında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da hayvana eziyet etmenin hiçbir gerekçesi olamayacağını söyleyerek tepkisini dile getirmişti. Olayın ardından gözaltına alınan 5 kişi hakkında karar verildi. İşte detaylar…

GÖRÜNTÜLERDEKİ 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Amasya’da bir et entegre tesisinde kaydedilen görüntüler izleyenleri şaşkına çevirdi. Büyükbaş hayvana balta ve bıçakla yapılan eziyet kan dondurdu. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan ve infial yaratan o görüntülerin ardından ekipler harekete geçti ve tesiste yapılan incelemelerin ardından N.T., İ.T., E.Ç., A.A. ve H.S. gözaltına alındı. Konuyla ilgili yaşanan son dakika gelişmesini Adalet Bakanı Yılmaz Tunç aktardı. Bakan Tunç, hayvana eziyet olayında gözaltına alınan 5 kişinin tutuklandığını duyurdu.

hayvana-balta-ve-bicakla-iskence-eden-5-sahis-hakkinda-karar-vrildi.jpg

ADALET BAKANI TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

İzleyenleri dehşete düşüren o görüntülerin ardından ekipler harekete geçmiş ve tesisteki görüntüler incelendikten sonra 5 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili son dakika bilgilendirmesi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Tunç, ‘Amasya’nın Suluova ilçesindeki bir et entegre tesisinde kesim öncesi büyükbaş hayvana eziyet edilmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir. Olayın hemen ardından Suluova Cumhuriyet Başsavcılığınca 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesi gereğince soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklanmıştır.’ ifadelerine yer verdi.

hayvana-balta-ve-bicakla-iskence-eden-5-sahis-hakkinda-karar-vrildi-001.jpg