Bayramda Çalışacaklara Müjde! EKSTRA ÖDEME Yapılacak

Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak açıklandı. Ancak Bayramda çalışacak ve mesai yapacaklar da var. Bayramda çalışacaklar için güzel haber geldi. Ekstra ödeme yapılacak.

Bayramda Çalışacaklara Müjde! EKSTRA ÖDEME Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında önceki gün Beştepe’de yapılan kabine toplantısının ardından Bayram tatili ile ilgili karar çıktı. Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu. Yeni karara göre kurban bayramı tatili 15 Haziran arife günü başlayacak. 16 19 Haziran arası Kurban Bayramı kutlanacak. Ancak Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışanlar perşembe ve cuma günü de idari izinli sayılacak. Böylelikle bayramda Milyonlarca kişi 9 gün tatil yapma fırsatına sahip olacak.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN TATİL SÜRESİ DAHA KISA

Ancak tatil süresi Özel sektör çalışanları için daha kısa. Yani kamu çalışanları için 9 günlük tatil geçerli ancak özel sektörde çalışanlar Genellikle bu süreyi yıllık izinlerini kullanarak uzatabiliyor. Ayrıca Bayramda çalışacak kişiler de bulunuyor. Bu noktada da bayramda çalışacaklara güzel haber geldi. Çünkü bayramda mesai yapanlara ek ücret ödenecek.

bayramda-calisacaklara-mujde-ekstra-odeme-yapilacak-2.jpg

BAYRAMDA ÇALIŞANLARA NE KADAR EK ÜCRET ÖDENECEK?

Kurban Bayramı resmi tatil olduğu için resmi tatillerde çalışmayan işçilere ücretleri tam olarak ödeniyor. Fakat bir de bayramda çalışanların durumu var. Hem Bayram hem de resmi tatil olduğu için bayramda çalışanlar tam ücretlerinin yanı sıra her gün için ek ücret alıyor. İş kanununda belirtilen bu karar doğrultusunda resmi tatildeki saat bile çalışanlara tam gün çalışma parası ödeniyor. Fakat bir işçi Bayram tatilini haftalık tatil gününe denk getirerek çalışıyorsa o gün ücret yüzde 50 daha fazla ödeniyor.

AREFE GÜNÜ ÇALIŞAN İŞÇİYE FAZLA MESAİ ÜCRETİ VERİLİYOR MU?

Diğer yandan arife günü çalışan işçiler de fazla mesai ücreti alıp alamayacaklarını merak ediyor. Arife günü İş kanununa göre tatil günü olarak kabul ediliyor. Bu nedenle de arife günü Çalışan işçilere tatil günlerinde nasıl ücret ödeniyorsa o şekilde ödeme yapılıyor. Arife gününde saat 13.00'ten sonra çalışan işçiler yarım günlük ilave ücret ödemesi alıyor.