2024 LGS tercihleri ne zaman? LGS tercihleri nasıl yapılır?

Milyonlarca öğrencinin katılım sağladığı 2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü iki oturum şeklinde gerçekleşti. LGS sınavı sona ererken şimdi gözler tercihlerde. LGS tercihleri ile ilgili merak edilenler araştırılıyor.

2024 LGS tercihleri ne zaman? LGS tercihleri nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında bugün 1milyonlarca öğrenci sınavda ter döktü. İki oturum şeklinde yapılan sınavın birinci oturumu 75 dakika, ikinci oturumu ise 80 dakika sürdü. Sınavın tamamlanmasıyla birlikte hem öğrenciler hem de veliler gözlerini tercihlere çevirdi. Peki, 2024 LGS tercileri ne zaman? LGS tercihleri ne zaman yapılacak 2024-2025? LGS tercihi nasıl yapılır? 2024 LGS kılavuzu ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar…

2024 LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili merak edilen tüm detaylar araştırılıyor. Öğrenciler, 2 Haziran 2024 Pazar günü LGS sınavında ter döktü. Hem öğrencilerin hem de velilerin büyük bir heyecan yaşadığı LGS süreci ile ilgili merak edilenler araştırılmaya devam ediliyor. Sınavın tamamlanmasıyla birlikte LGS tercih süreci araştırılıyor. 2024 LGS tercihleri, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. LGS sınavının sonuçları ise 28 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak. 2024 LGS tercihlerinin başlayacağı tarih ile ilgili ise henüz bir açıklama bulunmuyor. Tercih tarihinin MEB tarafından resmi bir açıklamayla duyurulması bekleniyor. Öğrenciler, tercih süreçlerinde işlemlerini e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek.

2024-lgs-tercihleri-ne-zaman-lgs-tercihleri-nasil-yapilir.jpg

2024 LGS TERCİH KILAVUZU HAKKINDA

2024 LGS tercihleri ile ilgili detaylar merak edilirken tercihlerin nasıl yapılacağı ve tercih kılavuzu hakkındaki tüm detayların sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından MEB tarafından duyurulması bekleniyor. Yayımlanacak olan kılavuzda öğrencilerin tercih sürecinde dikkat etmeleri gereken tüm detaylar yer alacak.