Tüm Hesap SİLBAŞTAN! Emekli Temmuz 2024 Zammı Değişti

Milyonlarca emekli, üç hafta içinde yeni maaşlarını almayı bekliyor. Maaş zammına sayılı gün kala emeklinin kök maaş tablosu netleşti, tüm hesap yine değişti.

Tüm Hesap SİLBAŞTAN! Emekli Temmuz 2024 Zammı Değişti

Temmuz 2024 emekli maaş zammı için artık sadece 3 hafta kaldı. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için 5 aylık veri belli olurken Haziran ayı enflasyon tahminleri ile tüm hesap Sil Baştan değişti. Emekli maaşı alan 16 milyon vatandaş temmuz ayını iple çekiyor. Çünkü 3 Temmuz tarihinde açıklanacak olan 6 aylık enflasyon verileri ile birlikte kök Muazzam mı kesinlikle kazanacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi doğrudan enflasyon oranında, memur ve memur emeklisi ise enflasyon farkı ile zam alacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerinin açıklanması ile birlikte tüm hesap yeniden değişti. Peki temmuzda emekli kök maaş zammı ne kadar olacak?

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI TABLOSU BELLİ OLDU

Milyonlarca emeklinin refahının kalıcı olarak arttırılması için hükümetin hazırlık ve çalışmaları devam ediyor. Öncelikle ilk Hedef Enflasyonun tek haneye düşürülmesi. Ücret artışı enflasyon dengesinden kurtulmak için seçim öncesi emekli ve asgari ücretliye ilave zam yapılmamıştı.

Hükümet aynı zamanda maaş artışını piyasa öngörülerine göre yapmaya hazırlanıyor. Enflasyonun kontrol altına alınması, 6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem felaketinin etkilerinin geçmesi sonrasında Emekliye kademeli olarak ek zam uygulamasına geçilecek. Ancak tüm bunlar yaşanmadan önce Temmuz ayında emeklilere ara zam yapılacak. Emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı ile ilgili yeni hesaplar ortaya çıktı.

tum-hesap-silbastan-emekli-temmuz-2024-zammi-degisti-2.jpg

6 AYLIK ZAM ORANLARI NE OLACAK?

6 aylık enflasyon, 3 Temmuz’da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından belli olacak. Ancak tahminlerle birlikte yeni zam hesabı yapıldı. SSK ve BAĞ-KUR emeklisine Temmuz ayı kök maaş zammı refah payı hariç yüzde 25 olacak. Buna refah payının da eklenmesi ile zam oranlarının yüzde 35’e yükseleceği tahmin ediliyor. Memur ve memur emeklisi için ise yüzde 10 TİS zammı ve yüzde 10 enflasyon farkı ile toplam yüzde 20 zam bekleniyor.

MAAŞ EŞİTLEMESİ OLACAK MI?

Ocak 2024 itibarıyla emekli maaş zammı eşit oranda yapılmıştı. Yani SSK BAĞ-KUR memur emeklisinin tamamına eşit zam verilmişti. Temmuz'a da beklenti bu yönde ancak bu eşitlemenin yapılmayacağı da konuşuluyor. Diğer yandan Milyonlarca kişi Nefesini tuttu 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranlarını bekliyor. Aynı gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da merakla beklenen refah Payı zammı konusunda duyuru yapacağı tahmin ediliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ 2024

Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı zammı konusunda uzmanlardan iki farklı Tahmin var. Bunlardan biri en düşük emekli maaşına enflasyon artışı oranında zam yapılması ve 13.500 TL'ye yükseltilmesi. Diğer ihtimal ise 2500 TL'lik birisi yani artışla 12.500 TL olarak belirlenmesi. Kesin rakamlar 3 Temmuz'da belli olacak.