Para iadesi olacak! SSK ve Bağ-Kurlu herkesi ilgilendiriyor

SSK ve Bağkur’lu milyonlarca kişiye bayram öncesi parayı iadesi olacak. Az önce yeni haber verildi. İşte detaylar…

Para iadesi olacak! SSK ve Bağ-Kurlu herkesi ilgilendiriyor

SSK ve BAĞ-KUR’lu çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiren parayı iadesi sürprizi geldi. Hem zaman asimi uyarısı yapan sosyal güvenlik uzmanları hem de parayı iadesinin nasıl alacağını alınacağını tek tek açıkladı. Eğer SSK BAĞ-KUR ya da memur olarak çalışıyorsanız, adınıza birikmiş paralar e-Devlet üzerinden görüntüleniyor. Hemen e-Devlet üzerinden kontrol ederek para iadesi alabilirsiniz. Çünkü beş yıl alınmayan paralar siliniyor.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar kanunu kapsamında vatandaşların birikmiş paraları e-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor. Milyonlarca kişi için parayı iadesi fırsatları bulunuyor. SSK ve Bağkur‘lu çalışan kişilerin iş kazası ya da meslek hastalığı durumunda almaları gereken ödemeler bazen unutuluyor. Eski Sosyal Sigortalar kanununda alınmayan gelir ve maaş ödemeleri beş sene içinde siliniyordu. Ancak 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile beraber zaman asimi kaldırıldı. SGK‘ya müracaat Edip haklı sebep gösterenler artık zaman aşımından muaf tutuluyor. Yani beş yıldan fazla süre geçse bile biriken ödemeler talep edilebiliyor.

para-iadesi-olacak-ssk-ve-bag-kurlu-herkesi-ilgilendiriyor.jpg

E-DEVLETTEN KONTROL EDİN BİRİKMİŞ ÖDEMENİZ OLABİLİR

SSK ve bağ kurlu olup 2008 yılından önce çalışmaya başlayanlar hemen e-Devlet aracılığıyla kontrol etsin. Birikmiş maaş ya da ödemeniz olması halinde beş yıllık süre doluyor ve ödemeler siliniyor. 2008 yılından itibaren zaman asimi uygulamaları değiştirildi. SSK BAĞ-KUR ve 4C ile çalışanlar artık zaman asimi olmadan biriken ödemelerini alabiliyor.

Birikmiş ödemeniz olup olmadığını öğrenmek için e-Devlet aracılığıyla hemen kontrol sağlayabilirsiniz. E-Devlet şifreniz bulunuyorsa TÇ kimlik numaranız ve şifrenizle e-Devlet girişi yapabilir ardından çalışma hayatım sekmesine tıkladıktan sonra maaş ve ödemeler bölümüne ulaşabilirsiniz. Burada daha önce ödenen tüm maaş ve ödemeleri görüntüleyebileceğiniz gibi birikmiş ödemelere de ulaşabilirsiniz. Birikmiş ödemelerinizi Yine bu kanallara aracılığıyla IBAN numaranıza transfer edebilir ve kullanabilirsiniz.