En Düşük İşçi Maaşı 28 Bin TL Oldu! İLAVE ZAM Onaylandı

Kurban Bayramı öncesi sürpriz haber. Yeni iş sözleşmesi imzalandı. En düşük işçi maaşı 28 bin TL oldu.

En Düşük İşçi Maaşı 28 Bin TL Oldu! İLAVE ZAM Onaylandı

Yeni iş sözleşmesi haberleri gelmeye devam ediyor. Kurban bayramı için sayılı günler kala işçi maaşları ile ilgili son dakika haberi geldi. O belediye ile sendika arasında yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. İşçilere verilecek yeni maaşlar en az 28.000 TL oldu. Bayram öncesi gelen bu haber belediye çalışanları arasında büyük sevinç yaratırken aynı zamanda asgari ücretliye de umut oldu.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki anlaşma sonucu, işçi maaşları 28 bin TL'ye yükseltildi. Bayram öncesinde işçilerin hesaplarına yatırılacak alacaklar da mutluluk yarattı.

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 28 BİN TL OLDU

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde işçi maaşlarına önemli bir zam yaparak en düşük işçi maaşını 28 bin TL'ye çıkardı. Hizmet-İş Sendikası ile uzlaşı sağlanan toplu iş sözleşmesi sonucunda, işçilere yönelik finansal iyileştirmeler yapıldı.

en-dusuk-isci-maasi-28-bin-tl-oldu-ilave-zam-onaylandi-2.jpg

ANLAŞMANIN DETAYLARI VE İŞÇİLERE SAĞLANAN YARARLAR

Belediye Başkanı Hanifi Toptaş ve Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ, anlaşmayı duyurdukları törende işçilere müjdeli haberleri ilettiler. Geriye dönük alacaklar ve maaş zamlarıyla işçilerin bayram öncesi alacakları tamamlanacak.

Toptaş, "Bu anlaşmayla işçilerimizin maaşlarını artırdık ve geriye dönük haklarını tamamen ödeyeceğiz. Protokol, işçilerimizin ve ailelerinin yanı sıra toplumumuz için de hayırlı olsun" dedi.

İmzalanan protokolle birlikte, işçi maaşlarına yapılan zamların yanı sıra, belediye çalışanlarının geçmişten gelen maaş farkları da kapatılarak bayram öncesi hesaplarına yatırıldı.

ASGARİ ÜCRETLİ DE ZAM BEKLİYOR

Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken Temmuz ayı zamlarına da artık bir ay gibi kısa bir süre kaldı. Emekliler gibi asgari ücretle çalışanlar da Temmuz ayında zam bekliyor. Ancak hükümetten Asgari ücretli çalışanlara herhangi bir yeşil ışık yanmadı. Asgari ücretlilerin zam beklentisini söylüyor Bugünlerde SGK uzmanları bazı iddialarda bulunuyor ancak henüz kesin bir açıklama yok.