Emeklilerin beklediği müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi! İkramiyeler o tarihte yatıyor

Merakla beklenen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunurken emeklilerin beklediği müjdeyi de verdi.

Emeklilerin beklediği müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi! İkramiyeler o tarihte yatıyor

Milyonlarca emekli, Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihi merak ediyordu. Gözler yapılacak açıklamaya çevrilirken beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada emekli bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihi de açıkladı. Emeklilerin bayram ikramiyeleri bayramdan hemen önce 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplarda olacak.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK

Tüm Türkiye bugünkü Kabine toplantısına kilitlendi. Gözlerin çevrildiği Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de gerçekleşti. Toplantıda alınan kararları açıklamalar üzere kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri ile ilgili de duyurusunu yaptı. Milyonlarca emeklinin beklediği müjdeyi veren Erdoğan, bayram ikramiyelerinin bayramdan önce hesaplarda olacağını söyledi.

emeklilerin-bekledigi-mujde-cumhurbaskani-erdogan-dan-geldi-ikramiyeler-o-tarihte-yatiyor.jpg

İKRAMİYELER 10-14 HAZİRAN'DA HESAPLARA YATACAK

Çok sayıda önemli konu başlığının masaya yatırıldığı Kabine toplantısının ardından kamuoyunu bilgilendirmek ve Kabine toplantısında alınan kararları açıklamak üzere kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin merakla beklediği sorunun yanıtını da verdi. Milyonlarca emeklinin günlerdir yanıt aradığı 'Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?' sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı ikramiyesinin 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerin hesabına yatacağını duyurdu.

emeklilerin-bekledigi-mujde-cumhurbaskani-erdogan-dan-geldi-ikramiyeler-o-tarihte-yatiyor-001.jpg

TEK KALEMDE 42 MİLYAR TUTARINDA ÖDEME YAPILACAK

Emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli aylıklarına yapılan zamdan ve promosyon tutarlarından da bahsetti. En düşük emekli aylığında net yüzde 82 artışa gidildiğini aktaran Erdoğan, 'Ekim ayında emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus olmak üzere 5'er bin lira ödedik. Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Tek kalemde 42 milyar tutarında ödeme yapmış olacağız. Kamu bankalarımızın öncülüğünde emeklilerimize ödenen promosyon tutarlarının yükseltilmesini temin ettik.' dedi.