Akaryakıta 8 TL birden OKKALI ZAM geliyor! Araç sahipleri karalar bağlayacak

Ekonomi gazetecisi Bircan Yıldırım, Temmuz ayında yürürlüğe girecek ÖTV düzenlemesiyle akaryakıt fiyatlarına 8 lira zam yapılacağını duyurdu.

Akaryakıta 8 TL birden OKKALI ZAM geliyor! Araç sahipleri karalar bağlayacak

Akaryakıt fiyatlarına son günlerde gelen peş peşe indirim haberlerinin ardından zam gecikmedi. Temmuz ayında akaryakıt fiyatlarına Okkalı zam gelecek. ÖTV artışı ile birlikte akaryakıt fiyatları 8 TL birden yükselecek. Benzin motorin ve LPG fiyatlarının tamamında geçerli olacak zam araç sahiplerine resmen yıkacak. Akaryakıta ÖTV zammı ve güncel akaryakıt fiyatları ile ilgili detaylar haberimizde…

Akaryakıt fiyatlarına Temmuz ayında büyük bir zam bekleniyor. Bircan Yıldırım'ın raporuna göre, ÖTV düzenlemesi nedeniyle benzin, motorin ve LPG fiyatlarına 8 lira zam yapılacak. Bu artış, tüketicileri ve taşımacılık sektörünü doğrudan etkileyecek.

TAM 8 TL BİRDEN ARTACAK

Araç sahipleri son günlerde peş peşe gelen akaryakıt indirimi haberleri ile sevinmişti. Ancak Çok geçmeden kötü haber de verildi. Ekonomi yazarı ve gazetecisi Bircan Yıldırım, x hesabından yaptığı paylaşımda Temmuz ayında yapılacak ÖTV güncellemesi ile birlikte akaryakıt fiyatlarına Okkalı zam geleceğini duyurdu. Akaryakıt fiyatlarına yapılacak litre başı 8 TL birden olacak. Benzin motorin ve LPG fiyatları bu zamla beraber tam 8 TL artacak.

akaryakita-8-tl-birden-okkali-zam-geliyor-arac-sahipleri-karalar-baglayacak-2.jpg

ÖTV ZAMMI GELECEK

Yıldırım'a göre, bu zam hem Hazine gelirlerini artırmak hem de bütçe açığını kapatmak amacıyla planlanmış. Ayrıca, artan petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar da zam kararında etkili olmuş. Bu büyük artış, sadece akaryakıt piyasasını değil, genel olarak tüketici fiyatlarını ve enflasyonu da etkileyebilir.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel akaryakıt fiyatları, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 7 Haziran itibarıyla İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin 40.07 TL, motorin 39.11 TL ve LPG 20.83 TL'den satılıyor. İstanbul Avrupa Yakası ve Ankara'da fiyatlar benzer düzeyde, İzmir ise biraz daha yüksek fiyatlarla dikkat çekiyor.