Aynı yüzler, Aynı hikayeler!

Geniş bir kitleye ulaşarak piyasayı neredeyse domine etmeyi başaran Netflix Türkiye, son günlerde gelen eleştirilerle gündemde yerini korumaya devam ediyor.

Aynı yüzler, Aynı hikayeler!

Yönetmen Ali Aydın, Netflix Türkiye'ye savaş açarken, "Sektördeki küçük yapımcılar, yönetmenler, yazarlar ve oyuncular asla Netflix'in kapsısından giremiyor” ifadelerini kullandı. Sosyal medyada da özellikle son dizilerde aynı yüzlerin ve aynı hikayelerin olduğuna yönelik tepkiler artarak devam ederken, Aydın'ın dizi sektörüyle ilgili eleştirileri de yeniden gündeme geldi.

ayni-yuzler-ayni-hikayeler.jpg

SAVCILIĞA BAŞVURACAĞINI SÖYLEDİ

Türkiye'de piyasaya çok hızlı bir giriş yapan ve geniş bir kitlelere ulaşmayı başaran yayın platformu Netflix Türkiye, bu defa ciddi bir eleştiriyle gündeme gelmiş oldu. Neredeyse her ay yeni bir Türk dizisini kullanıcılar sunan Netflix Türkiye'ye yönelik "Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler..." isyanı göz önünde. 2012 yılında Venedik Film Festivalinde “Geleceğin Aslanı” ödülüne layık görülen senarist ve yönetmen Ali Aydın’ın Netlix Türkiye ve yöneticisi Pelin Diştaş ile ilgili yaptığı açıklamalar yankı uyandıracak derecede. Sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlar yapmaya devam eden Aydın, Netflix’in başındaki isim Pelin Diştaş ve ekibinin hep aynı yapımcılarla çalıştığını ileri sürdü. "Sektördeki küçük yapımcılar, yönetmenler, yazarlar ve oyuncular asla Netflix'in kapsısından giremiyor." Şeklinde konuşan Aydın, Savcılığa da başvuracağını belirtti. Aydın "Kültür Bakanlığı ve Sinam Genel Müdürlüğü'nü de bu davaya müdahil bir hale getireceğim çünkü bu korkunç düzeni yasalarla sonlandırmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

ayni-yuzler-ayni-hikayeler-001.jpg

HER KURUŞU GERİ ALACAĞIM
Ali Aydın'ın İstanbullu Gelin dizisiyle ilgili daha önce gündeme getirdiği iddiaları ise ayrı bir gündem yaratmayı başardı. Bir dönem televizyon dünyasında geniş izlenme kitlesine ulaşmayı başaran İstanbullu Gelin dizisinin tasarımının tamamıyla kendisine ait olduğunu ileri süren Aydın, birinci bölümünü yazdığını ve çok sevildikten sonra Lale Eren ve Zeynep Günay'ın devreye girip diziyi çekecek olan Türkan Derya'nın bu porjeyi çekmemesini sağladıklarını kaydetti. Üçüncü bölümden sonra işine son verildiğini ifade eden Aydın, kendisi üzerinden milyonlar kazandığını dile getirdi. Aydın "Onlara göre hiçbir şey yapamam çünkü şirketlerin kapısından beni sokmazlar. Ah canım. Her kuruşu geri alacağım" notunu yazdı.