İYİ Parti’den istifa etmişti! Yeni partisi CHP oldu

Geçtiğimiz aylarda seçime giden ve Meral Akşener’in genel başkanlık görevinin sona erdiği İYİ Parti'de yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu oldu. Ancak Meral Akşener’in gidişi de partideki istifa rüzgarını dindiremedi.

İYİ Parti’den istifa etmişti! Yeni partisi CHP oldu

İYİ Parti’de Meral Akşener dönemi sona ermiş ve yapılan seçimle oyların çoğunluğunu alan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin yeni genel başkanı olmuştu. Peş peşe istifaların geldiği İYİ Parti’de Meral Akşener’in gidişi de istifaların sonunu getiremedi. Geçtiğimiz günlerde bir istifa açıklaması da Antalya Milletvekili Aykut Kaya’dan geldi. İYİ Parti’den istifa eden Aykut Kaya, CHP’ye katıldı.

AYKUT KAYA CHP’YE KATILDI

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İYİ Parti’den istifasını duyuran Antalya Milletvekili Aykut Kaya, istifasıyla uzun süre gündemin ilk sıralarında yer almıştı. Bugün CHP’ye katılan Aykut Kaya’nın rozetini bizzat CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı. Yeni partisi CHP’nin grup toplantısında rozetini takan Aykut Kaya, kürsüden açıklamalarda bulundu.

iyi-parti-den-istifa-etmisti-yeni-partisi-chp-oldu.jpg

KÜRSÜYE KIZI VE OĞLUYLA GELDİ

CHP’nin bugünkü grup toplantısında partiye katılan Aykut Kaya’nın rozeti takdim edildi. Aykut Kaya, kürsüye kızı ve oğlu ile birlikte geldi. Yeni partisinin rozetini yakasına takan Kaya, ilk açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı; ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmanın ayrıca mutluluğunu yaşadığımı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Milletin bir vekili olarak hem sahada, hem de Meclis’te gayretle, azimle çalıştım. Siyasi görüş ayrımı yapmaksızın Antalya’mızın 19 ilçesindeki tüm vatandaşlarımızın sesi olmayı gaye edindim. Bugünden sonra daha yüksek gayret ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’le başlayan değişim iradesine Türkiye’nin de ihtiyacı var. Aynı, yüz yıl önce olduğu gibi Türkiye’nin yeniden birlik olmaya ve yeniden Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı var. Yüz yıl önce işgalin, yokluğun ortasında milletimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tek vücut oldu. Kuva-yi Milliye oldu. İstiklalini bu şekilde kazandı.’