CHP’nin başkan adayı Ekrem İmamoğlu olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den basın mensuplarına önemli açıklamalar geldi. Katıldığı bir programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilgili açıklama yaptı.

CHP’nin başkan adayı Ekrem İmamoğlu olacak

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimi 5 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek. Gözler adaylara çevrilirken CHP’nin adayının da kim olacağı merak ediliyordu. Siyaset kulislerinde ise CHP’de adaylık konusunda İmamoğlu ve Yavaş arasında bir çekişme olduğu iddiası yer almaya başlamıştı. Bu iddiaları net bir dille reddeden CHP lideri Özgür Özel, ‘Çekişme falan yok’ diyerek İmamoğlu’na teklif ettiklerini söyledi.

CHP’NİN ADAYI İMAMOĞLU

Gezi Davası’nda hüküm giymiş olan Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın kreş mezuniyetine katılım gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Siyaset kulislerinde yer alan ‘CHP’de kriz’ iddialarına da yanıt veren Özel, ‘CHP’de kriz yok’ diyerek CHP’de Türkiye Belediyeler Birliği Başkan adaylığının Ekrem İmamoğlu’na teklif edildiğini söyledi. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı adayımız dünyanın tanıdığı en büyük metropol İstanbul diyen Özel, ‘Bu yüzden bu görevi Ekrem Başkan’a teklif ettik. Mansur Başkan, partimizin verdiği kararı destekleriz diyecek olgunlukta davranan biridir. Aralarında bir çekişme, rekabet yok. Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’dur.’ dedi.

chp-nin-baskan-adayi-ekrem-imamoglu-olacak.jpg

SEÇİM 5 HAZİRAN'DA YAPILACAK

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimi 5 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin adayının İmamoğlu olduğunu duyurdu. Mansur Yavaş ile ilgili de konuşan Özel, Yavaş2a da bir görev verileceğini söyledi ve ‘Mansur Başkan’ın da Tarihi Kentler Birliği var. Öyle bir görev noktasını kendisine teklif ettik. Onu da orada görevlendireceğiz.’ dedi. CHP’nin adayı gündeme gelirken Cumhur İttifakı’nın Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçiminde aday çıkarıp çıkarmayacağı ise henüz belli değil.