Kolajen eksikliğinin 8 önemli belirtisi

Vücutta en yaygın ve bol miktarda bulunan protein türü olan kolajen yaşlandıkça daha az üretilmeye başlamaktadır.

Kolajen eksikliğinin 8 önemli belirtisi

Bu da kırışıklıklar, sert eklemler gibi bir çok probleme sebep olur. Bu sebeple vücutta bir kolajen eksikliği durumu varsa müdahale edilmesi önem taşımaktadır. İşte kolajen eksikliğinin en yaygın 8 belirtisi haberimizde...

kolajen-eksikliginin-8-onemli-belirtisi.jpg

Vücutta kolajen seviyelerinin yüksek olması cildin daha yumuşak, pürüzsüz ve sıkı olmasına fayda sağlamaktadır. Cilt hücrelerinin kendini yenilemesine ve onarmasına yardımcı oan kolajen, yaşlanmayı büyük ölçüde önler. Kolajen ayrıca cildin nemli kalmasını sağlayarak daha canlı bir görünüm sağlamaktadır. Bu sebeple kolajen, cilt bakımı için çok önemli bir bileşen olarak görülmektedir. Vücudunuzda kolajen miktarının eksik olup olmadığını merak ediyorsanız bu belirtilere dikkat edin.

kolajen-eksikliginin-8-onemli-belirtisi.jpeg

1-Normalden fazla kırışıklık
2-Diş etlerinin kanaması
3-Vücutta morluklar
4-Aşırı yorgun hissetme
5-Eklem ağrıları
6-Tırnakların kolay kırılması
7-Saç dökülmesi
8-Selülit oluşumu


Soya ve soya ürünleri, A vitamini içeren besinler, sülfürlü yiyecekler, ebegümeci bitkisi, ısırgan otu bitkisi, üzüm çekirdeği, Omega-3 takviyesi ve diğer yağ asitleri, antioksidan açısından zengin sebze ve meyveler, C vitamini bakımından zengin yiyecekler sayesinde kolajen miktarında artış durumu yaşanabilmektedir.