Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kobani davasında karar çıktı. Gündemin sıcak başlıkları arasında yerini alan Kobani davasında çıkan karar kapsamında Ahmet Türk, 10 yıl hapis cezasına çarptırılırken Ayhan Bilgen ve Altan Tan ise beraat etti.

Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

6-8 Ekim 2014 tarihinde çıkan sokak eylemleri ile ilgili eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da yargılandığı Kobani davasında kararlar açıklandı. Mahkemenin açıkladığı kararlar kapsamında Ahmet Türk, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Altan Tan ve Ayhan Bilgen ise beraat etti.

AHMET TÜRK’E 10 YIL HAPİS CEZASI

6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen sokak eylemlerine ilişkin davada bugün kararlar açıklandı. Aralarında terör örgütü PKK elebaşlarının yanı sıra eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu 108 sanığın yargılandığı davada bugün mahkemenin açıkladığı karar kapsamında 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ahmet-turk-10-yil-hapis-cezasina-carptirildi.jpg

AYHAN BİLGEN VE ALTAN TAN BERAAT ETTİ

Dava, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görüldü. 18’i tutuklu, 18’i tutuksuz, 72’si firari toplam 108 sanığın olduğu davanın bugünkü duruşmasında, mahkeme başkanı dosyaya gelen evrak bulunduğunu belirterek sanık avukatlarına söz verdi. Duruşma salonunda avukatların beyanları alındı. Duruşma salonunda 130 sayfalık kararın açıklandığı esnada salonda Kürtçe sloganlar atıldığı öğrenildi. Kararda, Ahmet Türk, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Ayhan Bilgen ve Altan Tan beraat etti.