Yeni ZAM! Tarih Belli Oldu: A’dan Z’ye Hepsine Geliyor

Yeni zam haberi geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan uzman isim a'dan z'ye her şeye zam geleceğini duyurdu.

Yeni ZAM! Tarih Belli Oldu: A’dan Z’ye Hepsine Geliyor

Araç sahipleri bu gece yarısı gelecek motorin ve benzin zammı ile adeta yıkıldı. Bayram öncesi peş peşe indirim haberiyle gündeme gelen motorin ve benzin fiyatları gece yarısında Okkalı zamla artacak. Motorine 1 lira 63 kuruş, benzin ise 1 lira 64 kuruş zam geliyor. Bu gece yarısından itibaren yeni akaryakıt tarifesi geçerli olacak.

ÖTV ZAMMI DA EKLENECEK

Peş peşe gelen zamların nedeni olarak yurt dışı ürün fiyatlarının artışı sebep gösterildi. Ancak bu zam son olmayacak. Çünkü Temmuz ayında ÖTV zammı da akaryakıt fiyatlarına eklenecek. Kur ve vergi artışı nedeniyle durdurak bilmeyen akaryakıt fiyatları temmuzda gelecek okkalı zamla birlikte adeta uçacak.

AKARYAKITA NE KADAR ÖTV ZAMMI YAPILACAK?

Benzin ve motorin fiyatları genellikle döviz kurundaki artış ve brent Petrol fiyatlarına göre değişiklik gösteriyor. Son dönemlerde hem kur hem de Petrol fiyatlarında artış yaşanınca akaryakıta zam haberi de gecikmedi. Ancak asıl Okkalı zam Temmuz ayında gelecek

Akaryakıt fiyatlarına Temmuz ayında yapılacak ÖTV zammı ile ilgili ilk haber geldi. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aksi bir karar almaması durumunda 3 Temmuz'da akaryakıt alkol ve tütün ürünlerinde ÖTV oranlarının artacağını duyurdu. ÖTV artışı, Haziran ayı ÜFE'si yüzde 0 bile çıksa %17.87 oranında gerçekleşecek. KDV ile birlikte yapılacak artış tutarının 2 ila 2,5 lira arasında olacağı tahmin ediliyor.

Ancak Haziran ayı enflasyonunun %0 çıkma ihtimali bulunmuyor. Bu durumda alkol sigara akaryakıt fiyatlarına yapılacak olan artış oranı daha da yüksek olacak.