Yaşlılık aylığına okkalı zam yolda! 65 yaş aylığı alanları mutlu edecek haber

Temmuz ayı yaklaşırken maaş zamlarıyla ilgili beklentiler de yükseldi. 2024 Temmuz ayı maaş zamları ile ilgili araştırmalar sıklaşırken gözler memur ve emekli aylıkları zam oranlarına ve destek ödemesi zamlarına çevrildi.

Yaşlılık aylığına okkalı zam yolda! 65 yaş aylığı alanları mutlu edecek haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çok sayıda destek ödemesi sağlanmakta. Bu destek ödemelerinden biri de 65 yaş aylığı. 65 yaş aylığı veya yaşlılık aylığı alanların gözü ve kulağı Temmuz ayında. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zammın ardından destek bazı destek ödemeleri de güncellenecek. Zamla birlikte güncellenecek olan yaşlılık aylığının güncel rakamı merak edilmeye başlanırken kulislerde 65 yaş aylığına okkalı bir zam geleceği iddia edilmeye başlandı. İddiaya göre 65 yaş aylığı, 2024 Temmuz ayındaki zammın ardından 4 bin TL’yi geçecek.

65 YAŞ AYLIĞINA ZAM YOLDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmakta olan desteklerden biri olan 65 yaş (yaşlılık) aylığı ile ilgili Temmuz ayı için nefesler tutuldu. Temmuz ayındaki zammın ardından 65 yaş aylığının güncel rakamı ne kadar olacak, 65 yaş aylığına ne kadar oranda zam gelecek hepsi ve daha fazlası merakla araştırılıyor. 65 yaş aylığı alan vatandaşlar da Temmuz ayında 65 yaş aylığı ne kadar olacak? 2024 yaşlılık maaşına ne kadar zam gelecek? Yaşlılık aylığı zamlandı mı, ne kadar oldu? gibi sorulara yanıt arıyor.

yaslilik-ayligina-okkali-zam-yolda-65-yas-ayligi-alanlari-mutlu-edecek-haber.jpg

YAŞLILIK MAAŞI İÇİN HEYECANLANDIRAN 4000 TL İDDİASI

Yaşlılık maaşı ödemeleri hak sahiplerine her ay belirli bir takvime göre düzenli olarak yapılmakta. Yaşlılık aylığında Haziran ayı ödemeleri de Kurban Bayramı’ndan hemen önce hak sahiplerinin hesabına geçmişti. Haziran ayı ödemelerinin ardından gözler Temmuz ayı ödemelerine çevrilirken henüz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Temmuz ayı destek ödemeleri ile ilgili resmi bir açıklamaya yer verilmedi. Temmuz ayı destek ödemeleri ile birlikte gözler bir de Temmuz zammında. 65 yaş aylığına son olarak yılbaşında zam yapılmıştı. 2024 Ocak ayında yapılan zamla birlikte 65 yaş aylığı 3.504 TL’ye yükselmişti. Temmuz ayı yaşlılık aylığı ödemeleri ile ilgili meraklı bekleyiş devam ederken yapılacak olan artış oranı da merak ediliyor. Bu kapsamda gelecek zam oranıyla ilgili tahminler de gündemdeki yerini koruyor. Memur maaşında yüzde 20’ye yakın oranda zam bekleniyor. Bu kapsamda 65 yaş aylığı ödemelerinin de 4000 TL’nin üzerine çıkacağı öngörülüyor.