T.C. Kimlik Numarasının sonu 0, 2, 4, 6, 8 olanlar PTT’den paranızı almayı unutmayın! Destek ödemeleri başlıyor

İhtiyaç sahibi hanelere yönelik destek ödemeleri sürüyor. Hak sahipleri destek ödemeleri ile ilgili araştırmalarını sürdürürken destek ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih de merak ediliyor. Bu destek ödemeleri çok sayıda aileye nefes aldırıyor.

T.C. Kimlik Numarasının sonu 0, 2, 4, 6, 8 olanlar PTT’den paranızı almayı unutmayın! Destek ödemeleri başlıyor

Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olan ailelere destek ödemeleri yapıyor. Bu destek ödemelerine başvurmak isteyenlerin gerekli şartları sağlaması gerekiyor. Yapılan destek ödemeleri çok sayıda aileye can suyu oluyor. Dar gelirli ailelere, ihtiyaç sahiplerine sağlanan bu ödemelerle ilgili araştırmalar sürüyor. Bilindiği gibi destek ödemeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla bir yıl daha uzatılmıştı. Destek miktarının hesaplanması ve destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığı tarih de en çok araştırılanlar arasında.

İHTİYAÇ SAHİBİ HANELERE DESTEK ÖDEMESİ

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi yapılıyor. Aile Destek Programı daha önce belirlenen bitiş tarihinin ardından toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla bir yıl daha uzatılmıştı. Birçok aileyi maddi açıdan rahatlatan ve nefes aldıran bu ödemelerle ilgili tüm detaylar merak ediliyor. Özellikle de destek miktarının hesaplanması en çok araştırılanlar arasında.

tc-kimlik-numarasinin-sonu-0-2-4-6-8-olanlar-ptt-den-paranizi-almayi-unutmayin-destek-odemeleri-basliyor-001.jpg

DESTEK MİKTARININ HESAPLANMASI

Dar gelirli, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan destek ödemelerinde destek miktarlarının nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Destek ödemeleri, hanede yaşayan kişi başına düşen gelir miktarına göre belirlenmektedir. Buna göre ödeme miktarları şu şekildedir;

- Aylık geliri 450 TL ve altı olanlara: 1250 TL

- Aylık geliri 450 TL ve üzeri olanlara: 1100 TL

- Aylık geliri 911,15 TL üzeri ve 1.372 TL ve altı olanlara: 950 TL

- Aylık geliri 1372,30 TL üzeri ve 1833,45 TL olanlara: 850 TL

tc-kimlik-numarasinin-sonu-0-2-4-6-8-olanlar-ptt-den-paranizi-almayi-unutmayin-destek-odemeleri-basliyor.jpg

DESTEK ÖDEMELERİNİN HESAPLARA YATTIĞI TARİH

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik sağlanan Aile Destek Programı ödemeleri, genel olarak her ayın 15’inden sonra gerçekleşmektedir. Hak sahiplerine ödemeler, PTT şubeleri aracılığıyla yapılmaktadır. Destek ödemesine başvuruda bulunmak isteyenlerin bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Başvuru şartlarını sağlayanlar ise nasıl başvuruda bulunacağını araştırıyor. Destek programına başvuru için 2 yöntem bulunmaktadır. Dilerseniz e-Devlet sistemi üzerinden online başvuru gerçekleştirebilir dilerseniz de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfına şahsi olarak başvuru yapabilirsiniz. İkamet ettiğiniz yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bu destek ödemeleri ile ihtiyaç sahibi ailelerin maddi açıdan bir nebze olsun rahatlaması ve yaşam kalitelerinin artırılması amaçlanmaktadır.