Sosyal yardım alanlara müjde! Ödemeler bayram öncesine çekildi

Haziran ayı sosyal yardım ödemelerinde yeni gelişme. Bakanlık son dakika açıklaması yaptı. Ödemeler bayram öncesi yatacak.

Sosyal yardım alanlara müjde! Ödemeler bayram öncesine çekildi

Haziran ayı Aile Destek Programı ödemeleri için açıklama geldi. Aile Bakanlığı, milyonlarca hanenin yararlandığı aile destek ödemelerine ilişkin son dakika duyurusu yaptı. Peki aile destek ödemeleri bayramdan önce yatacak mı? Haziran 2024 aile destek yardımı ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirdiği destek ödemeleriyle, ekonomik yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor. Her ay düzenli olarak yapılan bu ödemelerin Haziran ayı tarihleri, özellikle Kurban Bayramı öncesinde merak konusu oldu. 12 ay boyunca 850 ile 1250 TL arasında değişen bu ödemeler, ailelerin maddi açıdan rahatlamasına katkı sağlıyor.

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, Mayıs ayı Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında toplam 4 milyar TL ödeme yapılacağını duyurmuştu. Bu ödemeler, Mayıs ayı Evde Bakım Yardımı ödemeleri 18 Mayıs 2024 tarihinde, Aile Destek Programı ödemeleri ise 10 Mayıs 2024 tarihinde hesaplara yatmıştı.

sosyal-yardim-alanlara-mujde-odemeler-bayram-oncesine-cekildi-1.jpg

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖDEME

Ramazan Bayramı öncesinde olduğu gibi, Kurban Bayramı öncesinde de ödemelerin zamanında yapılması hedefleniyor. Bu yıl Kurban Bayramı 16 Haziran’da başlayacağı için, Haziran ayı destek ödemelerinin 10-15 Haziran tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Ancak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı henüz resmi bir tarih açıklaması yapmadı.

Aile Destek Programı ödemelerinin, Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılması planlanıyor. Ailelerin bayram hazırlıklarını rahatça yapabilmeleri için bu ödemeler büyük önem taşıyor. Kesin ödeme tarihleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelecek resmi açıklamaları takip etmek gerekiyor. Bayram öncesinde yapılacak bu ödemeler, ailelerin maddi sıkıntılarını hafifletmeyi amaçlıyor ve daha huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlıyor.