SGK'dan 144 Bin TL Toplu Ödeme! O Kişiler Alabilecek

SGK'dan toplu para ödeme sürprizi geldi. O kişilere başvuru yapmaları halinde 144.000 TL geri ödemesiz toplu para verilecek.

SGK'dan 144 Bin TL Toplu Ödeme! O Kişiler Alabilecek

SGK Toplu para ödemesi yapacağını duyurdu. Tam 144.000 TL'lik Toplu para ödemesi tamamen geri ödemesiz ve karşılıksız verilecek. SGK'nın vereceği Toplu para ödemesinden yararlanabilecek olan kişiler de açıklandı. Peki kimler SGK'dan çeyiz parası alabilir? SGK evlilik parası şartları neler? İşte 144 bin TL çeyiz parası için başvuru şartları…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özellikle anne veya babasından ölüm aylığı alan kadınlar için tek seferlik evlenme ödeneği sağlıyor. Bu ödeme, evlenme masraflarına destek olmak amacıyla yapılmakta. Türkiye'de devlet kurumlarının sağladığı çeşitli sosyal destek programları arasında, SGK'nın sunduğu evlenme ödeneği öne çıkıyor. Bu özel imkan, evlenme masraflarını karşılamak üzere "çeyiz parası" olarak da bilinen peşin ödemeleri kapsıyor.

EVLENME ÖDENEĞİ NEDİR?

SGK tarafından sunulan bu ödeme, anne veya babasından ölüm aylığı alan kadınlara yönelik bir destek programıdır. Program, evlenme masraflarını hafifletmek ve evlilikleri teşvik etmek amacıyla tasarlanmıştır.

sgkdan-144-bin-tl-toplu-odeme-o-kisiler-alabilecek.jpg

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Anne veya babasından ölüm aylığı alan kadınlar,

Evlenme niyetiyle başvuranlar ve başvuru şartlarını karşılayanlar.

BAŞVURU SÜRECİ VE ÖDEME DETAYLARI

Başvuru süreci oldukça basittir. Başvuran kişiler, evleneceklerini beyan ederek SGK'ya başvuruda bulunabilirler. SGK, başvurucunun aldığı ölüm aylığını esas alarak belirli bir miktarı peşin olarak öder. Örneğin, 6.000 TL aylık alan bir kişi, 144.000 TL'ye kadar evlenme ödeneği alabilir.

ÖDEMENİN GERİ İSTENME DURUMU

Evlilik ödeneği, evlenme sonrasında yaşanacak olası bir boşanma durumunda geri istenmez. Ancak, evlenme ödeneği alan kişiler, evlendikten sonraki ilk 2 yıl içinde boşanırlarsa, bu süre zarfında ölüm aylığına yeniden hak kazanamayabilirler. İki yılın ardından, aylık ödemeler tekrar başlatılabilir.