Satılamayan kurbanlıkları devlet alacak! Başvurular başladı fiyat listesi yayımlandı

Kurban Bayramı sona erdi ve bayram tatili de bitti. Yavaş yavaş tatil dönüşleri de başlarken kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıklarla ilgili araştırmalar da sürüyor. Vatandaşlar satılamayan kurbanlıkların ne olacağını merak ediyor.

Satılamayan kurbanlıkları devlet alacak! Başvurular başladı fiyat listesi yayımlandı

2024 yılında Kurban Bayramı 16-19 Haziran 2024 tarihleri arasında idrak edildi. 4 gün olarak idrak edilen Kurban Bayramı’nın bitişiyle birlikte gözler kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıklara çevrildi. Satılamayan bu kurbanlıkların ne olacağı merak edilirken konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan önemli bir duyuru geldi. Kurban Bayramı dolayısıyla üreticiler tarafından kurban pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlar Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak. İşte tüm detaylar…

SATILAMAYAN KURBANLIKLARI ET VE SÜT KURUMU ALACAK

Dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı bu yıl 16-19 Haziran 2024 tarihleri arasında idrak edildi. Kurban Bayramı öncesinde başlayan kurbanlık satışları bayramda da devam etti. Bayram dolayısıyla üreticiler de hayvan pazarlarına kurbanları getirdi fakat bazı kurbanlar satılamadı. Kurbanlık olan hayvanlarını satmak için hayvan pazarına getiren üreticilerin satılamayan hayvanları ile ilgili açıklama Et ve Süt Kurumu’ndan geldi. Satılamayan hayvanlar, üreticilerin bakım, beslenme ve taşıma maliyeti dikkate alınarak oluşturulan Kurbanlık Hayvanların Alım Tarifesinden karkas et olarak Et ve Süt Kurumu tarafından alınacak. Söz konusu duyuruyu Tarım ve Orman Bakanlığı yaptı.

satilamayan-kurbanliklari-devlet-alacak-basvurular-basladi-fiyat-listesi-yayimlandi.jpg

BAŞVURULAR BAŞLADI

Hayvan pazarına götürülen ancak kurbanlık olarak satılamayan hayvanlarını Et ve Süt Kurumu’na satmak isteyen üreticiler için başvurular başladı. Üreticilere ödemelerinin ise 3 iş günü içinde yapılacağı belirtildi. Yine üreticilere kolaylık olabilmesi için hayvanlar bulundukları yere en yakın olan kesimhanede kestirilebilecekler. Bu kapsamda hayvanlarını Et ve Süt Kurumu’na satmak isteyen üreticilerin 20-28 Haziran 2024 tarihleri arasında en yakın Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Başvuru için üreticilerin yanlarında hayvanlarına ait kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kurban satışı için verilmiş olan sevk raporları ile kurban Pazar yeri giriş ve kira belgesi olması gerekmektedir.

ALINACAK HAYVANLARIN FİYAT LİSTESİ

Başvuruların ardından ilgili Kombina Müdürlüğü tarafından TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapılacak ve ardından Et ve Süt Kurumu’nun Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatları doğrultusunda söz konusu hayvanlar karkas et olarak satın alınacak. Et ve Süt Kurumu tarafından alınacak olan hayvanların fiyatları ise şöyle;

satilamayan-kurbanliklari-devlet-alacak-basvurular-basladi-fiyat-listesi-yayimlandi-001.jpg