Sadece emeklileri ilgilendiriyor! Bu ödemeler emekli aylıklarından artış sağlayacak

Emekli vatandaşların gözü ve kulağı Temmuz ayında yapılacak olan zamma çevrilirken Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün, önemli bir konuyu gündeme taşıdı ve çalışan emekliler için yapılan prim ödemesi için çağrıda bulundu.

Sadece emeklileri ilgilendiriyor! Bu ödemeler emekli aylıklarından artış sağlayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2024 Mart ayı verilerinde 1 milyon 943 bin 579 emekli vatandaşın sosyal güvenlik destek primiyle çalışmayı sürdürdüğü yer almıştı. SGK’nın 2024 yılının Mart ayındaki bu verisi ile birlikte yaklaşık 2 milyon emeklinin sosyal güvenlik destek primiyle çalışmayı sürdürdüğü ortaya çıkmıştı. Bu konuyla ilgili Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün’den dikkat çeken bir çağrı geldi. Bu sayının 4 milyon olduğunu söyleyen Ergün, emekli vatandaşların ekonomik sebeplerden dolayı çalışmaya devam ettiğini ifade etti ve çalışan emeliler için yapılan prim ödemesinin emeklilere bir şekilde geri dönüşünün sağlanması gerektiğini söyledi. İşte detaylar…

EMEKLİLERİN BİR KISMI EKEONOMİK SEBEPLERDEN DOLAYI ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, SGK’nın Mart 2024 verilerinden yola çıkarak dikkat çeken bir çağrıda bulundu. SGK’nın 2024 yılı Mart ayı verilerine göre yaklaşık 2 milyon emekli, sosyal güvenlik destek primiyle çalışmayı sürdürüyor. Bu sayının 4 milyon olduğunu söyleyen Ergün, emeklilerin ekonomik sebeplerden dolayı çalışmaya devam ettiğini belirtti. Emekli maaşlarına artış yapılmasını talep eden Ergün, ‘EYT düzenlemesiyle birlikte çalışan emekli sayısı hızla arttı. Bu tablonun tek bir sebebi var ekonomik nedenler. Emeklilerimiz geçinemedikleri için çalışmak zorunda kalıyorlar. Emekli aylıklarında artış yapılarak emeklilerin çalışmamaları ve bu sayede oluşacak istihdam açığından gençlerin faydalanması sağlanabilir.’ dedi.

sadece-emeklileri-ilgilendiriyor-bu-odemeler-emekli-ayliklarindan-artis-saglayacak-001.jpg

PRİM ÖDEMESİ İLE İLGİLİ ÖNERİ

Sosyal güvenlik destek primiyle kayıtlı şekilde çalışan emeklilere yönelik bu durumun ilave olarak bir geri dönüşü olmadığını belirten Kazım Ergün, SGK’ya kayıtlı olarak çalışma hayatına devam eden emeklilere ilave imkanların sağlanması için çağrıda bulundu. Bu konuda önemli açıklamalarda bulunan Ergün, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmakta olan emeklilerin kayıtlılığının teşvikinin önemine vurgu yaptı ve primlerin emekli vatandaşlara geri dönüşünün sağlanması gerektiğini söyleyerek, ‘Çalışan emeklilerimiz için yapılan prim ödemesinin emeklilere bir şekilde geri dönüşü sağlanmalı. Bu emekli aylıklarından artış sağlayacaktır.’ ifadelerine yer verdi.