Öğrencilere 5000 TL'ye kadar destek! Güzel haber saat 21.00’de geldi

Hayat pahalılığı, artan masraflar öğrenciler için de zor bir süreci beraberinde getiriyor. Şehir dışında, ailelerinden uzakta öğrenim gören öğrenciler, konaklama, yeme-içme ve ulaşım masraflarıyla boğuşurken güzel haber geldi.

Öğrencilere 5000 TL'ye kadar destek! Güzel haber saat 21.00’de geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Bakanlık, ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam şartlarını biraz daha kolaylaştırabilmek için yeni adımlar atmaya devam ederken bu süreçte öğrenciler de unutulmuyor. Öğrencilere yönelik başlatılan destek programı kapsamında öğrencilerin yüzünü güldürecek haber geldi. Şehir dışında eğitim gören öğrencilerin cebini rahatlatacak olan bu destek ile öğrencilerin seyahat masrafları hafifleyecek.

ÖĞRENCİLERE SEYAHAT DESTEĞİ

Emekli vatandaşlar, dar gelirli aileler ve ihtiyaç sahipleri için başlatılan desteklerde öğrenciler de unutulmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşların her birinin yanında olmaya devam ediyor. Sosyal bakıma ihtiyacı olanlar, dar gelirli haneler için destek programlarını devam ettiren Bakanlık, yeni başlattığı destek programları kapsamında şehir dışında eğitim gören öğrencileri de unutmadı. Öğrencilerin seyahat masrafları için harekete geçildi. Bu destek ile ailesinden uzakta, şehir dışında eğitim gören öğrencilerin seyahat masrafları bir nebze hafifleyecek.

ogrencilere-5000-tl-ye-kadar-destek-guzel-haber-saat-21-00-de-geldi-001.jpg

ÖĞRENCİLERE 5000 TL’YE KADAR DESTEK

Şehir dışında okuyan öğrencilere yönelik destek paketi ile ilgili tüm detaylar araştırılıyor. Bu destek ile öğrencilerin seyahatlerdeki maddi yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Öğrencilere yönelik olan bu destek kapsamında her bir seyahat için belirlenen üst limit ise 1.250 TL. Bu kapsamda bir öğrenci, 2 gidiş ve 2 dönüş olmak üzere toplamda 5000 TL’ye kadar seyahat desteği alabilecek.

ogrencilere-5000-tl-ye-kadar-destek-guzel-haber-saat-21-00-de-geldi.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Öğrencilere yönelik 5000 TL’ye varan seyahat desteği için başvuru detayları ve şartları da merak ediliyor. Bu destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin belirli şartları sağlaması gerekiyor.

Bu şartlar ise şöyle;

- 25 yaş ve altı olmak.

- Türkiye sınırları içinde ailenin ikamet ettiği ilin dışında öğrenim görüyor olmak.

- İlköğretim, lise veya üniversite öğrencisi olmak.

Başvuru işlemleri ile ilgili merak edilenlere de yanıt aranıyor. Başvuru işlemlerinin öğrenciler tarafından e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebildiği belirtiliyor. Yukarıda belirtilen başvuru şartlarını sağlayan öğrenciler, başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilir.
,