Geri ödemesiz 7608 TL jet hızıyla hesabınızda! Başvuru şartları belli oldu

Vatandaşlara sunulan destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ederken bu destek ödemelerinin detayları ve başvuru için gerekli olan şartlar da tüm detaylarıyla araştırılıyor. Haziran ayı destek ödemeleri ile ilgili detaylar gündemde.

Geri ödemesiz 7608 TL jet hızıyla hesabınızda! Başvuru şartları belli oldu

Farklı bakanlıklar tarafından vatandaşlara sunulan destek ödemeleri ile ilgili arama motorlarında araştırmalar devam ederken Haziran ayı destek ödemeleri ve bu destekler için başvuru şartları da araştırılıyor. Haziran ayının sonları yaklaşırken vatandaşlara sağlanan destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar da giderek arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirli bir takvime göre gerçekleştirdiği sosyal destek ödemeleri de vatandaşların yakın takibinde. İhtiyaç sahibi vatandaşlar bu destek ödemeleri ile ilgili tüm detayları ve başvuru şartlarını araştırıyor. Evde bakım maaşı da bakanlığın sağladığı destek ödemelerinden biri. İşte Evde bakım maaşı desteği ve bu destekle ilgili başvuru detayları…

7608 TL EVDE BAKIM MAAŞI HESAPLARA YATIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahiplerine sağladığı destek ödemelerinden biri olan evde bakım maaşı ile ilgili detaylar araştırılırken bu konuda en çok araştırılan ise başvuru detayları ve başvuru şartları oluyor. Destek tutarı da merak edilirken bakanlık tarafından hanesinde bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen vatandaşlara her ay 7608 TL olmak üzere evde bakım maaşı ödemesi sağlanıyor. Son olarak Haziran ayında hak sahiplerinin hesaplarına evde bakım maaşı ödemeleri yatırıldı. Şimdi ise tüm gözler Temmuz ayı ödemelerine çevrildi. Temmuz ayında evde bakım maaşı destek ödemelerinde de artış olması bekleniyor.

geri-odemesiz-7608-tl-jet-hiziyla-hesabinizda-basvuru-sartlari-belli-oldu.jpg

EVDE BAKIM MAAŞI DESTEĞİ ALABİLMEK İÇİN ŞARTLAR

Evde bakım maaşı destek ödemelerinde Temmuz ayında yapılacak olan emekli ve memur maaş artışının ardından tutar güncellenecek. 2024 Temmuz ayında evde bakım maaşına ne kadar zam gelecek, evde bakım maaşı tutarı kaç TL’ye yükselecek merak edilirken bir taraftan da evde bakım maaşı desteğinden nasıl yararlanılabileceği ve başvuru şartları merak ediliyor.

geri-odemesiz-7608-tl-jet-hiziyla-hesabinizda-basvuru-sartlari-belli-oldu-001.jpg

Evde bakım maaşından yararlanabilmek için başvuru şartları şu şekilde;

- Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda ağır engelli olduğunu belgelendirmek

- Engelli kişinin başkasının bakımı ve yardımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması (Tuvalet, beslenme ihtiyacı, giyinme, merdiven inip çıkma vb.)

- Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olması