Engelli Maaşı Temmuz 2024 Zammı Belli Oldu! Yüzde 40 - 69 ve 70 üstü engellilere zamlı maaş

Engelli maaşı alanlara da zam müjdesi geldi. Temmuz 2024'te memur maaş katsayısının artması ile birlikte engelli maaşları da zamlanacak.

Engelli Maaşı Temmuz 2024 Zammı Belli Oldu! Yüzde 40 - 69 ve 70 üstü engellilere zamlı maaş

Milyonlarca vatandaşın faydalandığı engelli maaşı ödemeleri de Temmuz ayından itibaren artıyor. Engelli maaşı, memur maaş katsayısına göre hesaplanıyor. Bu sebeple de diğer sosyal yardımları olduğu gibi engelli maaşına da 6 ayda bir zam yapılıyor. 2024 memur maaş zammı ile birlikte %40 69 arası ve %70 ve üstte engelliler için ödenecek maaşlarda artış yaşanacak. Peki engelli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Zamlı engelli maaşı miktarı ne kadar olacak?

Belirli bir engeli olan vatandaşlara devlet tarafından ödenen engelli maaşı, Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında artış gösteriyor. Temmuz ayı memur zammı ile birlikte birçok sosyal yardım ödemesi olduğu gibi engelli maaşı da zamlı olarak hesaplara yatmaya başlayacak. Engelli maaşı zammı ile ilgili ilk ipuçları geldi. %40 ile 69 arası engelliler ve %70 ve üstü engelliler Temmuz ayından itibaren daha yüksek maaş alacak. Peki engelli maaşlarına ne kadar zam geliyor? Engelli maaş zammı ne kadar olacak?

ENGELLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Ocak 2024 itibarıyla memur ve emeklilere eşit zam yapılmış %49.5'lik artışla hem engelli maaşları Hem de sosyal yardımlar artmıştı. Temmuz ayında engelli maaşlarına bir zam daha yapılacak. Gelecek zam miktarı ise memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Memur maaş katsayısına ilişkin son tahminler ortaya çıktı. Temmuz ayında memur maaşlarına enflasyon farkı ve Toplu sözleşme zammı ile toplam %20 artış bekleniyor.

2024 TEMMUZ ZAMLI ENGELLİ MAAŞI NE OLACAK?

Tahmin edildiği gibi Temmuz ayında memur maaş katsayısına %20 oranında artış yapılırsa %70 ve üstte Engelli maaşı alan vatandaşlara verilecek maaş 5.000 TL'ye yükselecek. %40 69 arası engelliler için verilecek yeni Zamlı maaş ise 3.500 TL'nin üstüne çıkacak.

Engelli maaş zammı ile ilgili net oranlar Temmuz ayında belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumunun 3 Temmuz'da enflasyon oranlarını açıklaması ile birlikte yeni zamlı Maaşlar da ortaya çıkacak.