En düşük emekli maaşı için gece müjdesi geldi! Zam ayı yaklaşırken bayram ettirecek gelişme

Kurban Bayramı tatilinin ardından emekli vatandaşların gözü ve kulağı Temmuz maaş zammına çevrildi. Emekli aylıklarına yapılacak olan zamla ilgili tüm gelişmeler yakından takip edilirken zam için de az bir süre kaldı.

En düşük emekli maaşı için gece müjdesi geldi! Zam ayı yaklaşırken bayram ettirecek gelişme

Emekli ve memur maaşları Temmuz’da yeniden güncellenecek ve maaşlar zamlanacak. Gözler Temmuz ayında yapılacak olan zamma çevrilirken emeklilerin maaşlarında ne kadar artış olacak merak ediliyor. En düşük emekli maaşı için de heyecan dorukta. Emekli aylıklarına yapılacak olan zam merakla beklenirken en düşük emekli aylığı için de gündemde 4 formül var. Kamuoyunun gündeminde dillendirilen 4 formülle ilgili detaylar da araştırılıyor. İşte en düşük emekli maaşı için gündemde olan 4 formül ve tüm detaylar…

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI İÇİN 4 FORMÜL

Emekli maaşları Temmuz ayında güncellenecek. Temmuz zammı için tarih yaklaşırken yeni hesaplamalar da gündeme gelmeye devam ediyor. Masadaki formüller de emekli vatandaşlar tarafından en ince detayına kadar araştırılıyor. Emekliye yeni zam için kesin rakamlar 6 aylık enflasyonun kesinleşmesinin ardından belli olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranında, memur emeklileri ise enflasyonun yüzde 15’i aşan bölümü kadar fark alacak.

en-dusuk-emekli-maasi-icin-gece-mujdesi-geldi-zam-ayi-yaklasirken-bayram-ettirecek-gelisme.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI İÇİN TALEPLER

Güncel en düşük emekli aylığı 10 bin TL’dir. Enflasyon farkının üzerinde bir artış yapılmaması durumunda kök aylıkları 6-8 bin TL bandında olan emekliler, ara zam döneminde devlet katkısıyla 10 bin TL almaya devam edecek ve maaşlarına enflasyon zammı yansımayacak. Ara zam döneminde taban maaşın yeniden belirlenmesi de talepler arasında yer alıyor. Gündemdeki ikinci formülde ise kök aylıkların yükseltilerek 10 bin TL’ye çekilmesi. Öte yandan Temmuz ayı için memur emeklilerinin maaşlarında da refah payı beklentisi var. Yılbaşı itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emekli zamlarının memur emeklileriyle eşitlenmesi sebebiyle Temmuz ayında emekli memurun zam oranının geride kalması öngörülmekte. Gündemdeki dördüncü ve son formül ise tüm emeklilerin zamlarının eşitlenmesi yönünde. Emekli maaş zamları için henüz netlik kazanan bir formül bulunmuyor. Emeklilerden çok sayıda talep ve öneri var. Temmuz ayı yaklaşırken emekli maaşlarının enflasyon oranında zamlanması beklentisi yüksek.