Emekliyi Yıkacak Karar! Maaşlara Zam Yok, Sabit Kalacak

Milyonlarca emekliye isyan ettirecek son dakika kararı geldi. Temmuz ayında o emeklilere zam yok, Maaşlar sabit kalacak.

Emekliyi Yıkacak Karar! Maaşlara Zam Yok, Sabit Kalacak

Türkiye'deki emeklilerin gözü Temmuz ayında yapılacak maaş zammında. Hayat pahalılığı karşısında oldukça zor günler geçiren ve geçinmekte güçlük çeken emekliler Temmuz ayında maaşlarına Okkalı bir zam beklentisi içinde. Özellikle 10.000 TL Yani en düşük emekli maaşı alan vatandaşlar çok zor günler geçiriyor.

Emekli maaşları açlık sınırının çok altında kalırken vatandaşın geçim derdi de her geçen gün büyüyor. Temmuz 2024 itibarıyla emeklilere 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Ancak kötü de bir haber var. Çünkü emekli maaş zammı yine kök maaşı üzerinden uygulanacak ve milyonlarca emeklinin maaşı sabit kalacak.

EMEKLİYE YÜZDE 25 ZAM VAR AMA…

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranları şekillenmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu, son olarak mayıs ayı enflasyon verilerini açıklamıştı. 5 aylık enflasyon farkı %22,72 olarak çıkarken Haziran ayı enflasyon rakamlarının da açıklanması ile birlikte beklenen 6 aylık enflasyon %25 oldu.

1-milyon-kisiye-erken-emeklilik-basvuru-yapana-maas-baglanacak-1.jpg

O EMEKLİLERE KÖTÜ HABER VAR

SGK uzmanı Özgür Erdursun ise yaptığı açıklama ile milyonlarca emekliye kötü haberi duyurdu. Temmuz ayında emeklileri farklı oranlarda zamların beklendiğini hatırlatan Özgür Erdursun, bazı emeklilere ise hiç zam gelmeyeceğini bildirdi.

Emekli maaş zammı ile ilgili her dediği çıkan SGK uzmanı, şu anda Türkiye'de 8 milyon kişinin 10.000 TL maaş aldığını belirterek en düşük kök maaşın ise 6.500 TL seviyesinde olduğunu söyledi. En düşük emekli maaşında Temmuz ayında bir artış olmaması durumunda milyonlarca vatandaşın maaşının sabit kalacağını belirten Özgür Erdursun ne yazık ki emeklilere kötü haberi duyurdu.

KÖK MAAŞLARA %25 ZAM GELECEK

SGK uzmanı Özgür Erdursun Temmuz ayında yapılacak olan kök maaş zammı'nın %25 olacağını söyledi. Bu durumda 8.500 TL alan bir emeklinin %25 artışla 10.625 TL alacağını belirten Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşından fazla olarak sadece 625 TL'lik bir artış olmuş olacağını dile getirdi. 4 milyon kişinin bu sınıra takılacağını belirten Özgür Erdursun hükümetin bir an önce bu soruna çözüm bulması gerektiğine dikkat çekti.