Emekliye SEYYANEN ZAM Müjdesi TÜED’den Geldi! 5000 TL Artış Var

TÜED emekliye 5000 TL seyyanen zam müjdesi verdi. Temmuz ayından maaşlara yansıyacak yeni zam hakkında tüm detaylar belli oldu.

Emekliye SEYYANEN ZAM Müjdesi TÜED’den Geldi! 5000 TL Artış Var

Emekli ve memur Temmuz zammı merakla beklenirken heyecanlandıran yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye Emekliler Derneği, emeklilere seyyanen zam talebini ve çağrısını duyurdu. Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşın enflasyon karşısında ezildiği bugünlerde Bu gelişme emeklilin de yüzünü güldürdü. Peki emekliye seyyanen zam yapılacak mı? Emekliye ne kadar seyyanen zam gelecek?

Temmuz ayında yapılacak olan emekli zammı için geri sayım sürerken Türkiye Emekliler derneğide harekete geçti. Uzun süre daha beri emeklinin sorunlarını dile getiren ve yüksek ZAM talebinde bulunan Türkiye Emekliler Derneği seyyanen zam istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile temasa geçen TÜED, emekliye yapılması gereken zammın 5.000 TL seyyanen zam olması gerektiğini vurguladı. Kök maaş zammının emekliler için yeterli gelmediğini belirten Dernek, %25'lik bir artış olsa bile emeklinin refah düzeyinin iyileşmeyeceğini ifade etti.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Temmuz ayına çevrilirken Türkiye Emekliler Derneği'nden gelen çıkış heyecan yarattı. Seyyanen zam talebini hükümete ileten Türkiye Emekliler Derneği, en düşük emekli maaşı alanların ciddi bir geçim sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığını belirterek bu konuda yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini savundu. Daha önce de emekliler için intibak yasası talebinde bulunan Türkiye Emekliler Derneği 5000 TL seyyanen zam istedi.

750-000-tl-faizsiz-kredi-devlet-destekli-nakit-destek-mujdesi-geldi.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SON KARARI VERECEK

Emekliye seyyanen zam konusu son dönemlerde çok konuşuluyor. Geçtiğimiz yıl memur ve memur emeklisi için seyyanen zam uygulanmış ancak SSK ve BAĞ-KUR emeklisine zam yapılmamıştı. Emekliler Bu sebeple ciddi bir gelir adaletsizliği içinde kalmış SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşları enflasyon karşısında da erimişti. O sebeple bir süredir emekliye seyyanen artış talebi var. Türkiye Emekliler Derneği de bu talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. Seyyanen Zam konusunda Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Kurmaylarıyla görüşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 Temmuz'da kararını açıklayacağı öngörülüyor.