Emeklilerin Temmuz Zammı Belli Oldu: Yeni Formül ile Zam Oranı Netleşti!

Temmuz 2024 emekli zammı oranları netleşti. Yeni formül ortaya çıktı. İşte SSK ve bağ-kur emeklisi Temmuz 2024 zam oranları….

Emeklilerin Temmuz Zammı Belli Oldu: Yeni Formül ile Zam Oranı Netleşti!

2024 temmuz emekli maaşı zammı oranları 16 milyon vatandaşın gündeminden düşmüyor. Emekli zammı için altı aylık enflasyon rakamları baz alınıyor. Ancak SGK uzmanları sadece enflasyon zammı değil aynı zamanda refah payı zammı olacağını da söylüyor. Milyonlarca emeklinin alım gücünün yükselmesi için yeni formüller gündeme gelmeye devam ediyor. Sosyal güvenlik uzmanlarına göre temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam yüzde 35 40 aralığında olacak. İşte emekli temmuz zammı 2024 son dakika gelişmeleri…

Emekli maaşı alan 16 milyondan fazla vatandaş temmuz ayına heyecanla bekliyor. Çünkü 3 Temmuz itibarıyla emekli maaşlarına artış yapılacak. SSK ve bağ-kur emeklisi maaş zammı altı aylık enflasyona göre belirlenirken memur ve memur emeklisi ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı verilecek. Emekli maaşlarına ilişkin yeni hesaplamalar tamamlandı. Peki temmuzda emekliye ne kadar zam gelecek?

EMEKLİLERE YÜZDE 15 ZAM KESİNLEŞTİ

Temmuz 2024 emekli maaş alımı için YÜZDE 15 kesinleşti. Çünkü Türkiye istatistik kurumu tarafından şu ana kadar açıklanan dört aylık veri enflasyon yüzde 15.06 olarak gerçekleşti. Mayıs ve haziran aylarında da toplam enflasyonun yüzde 10’u bulması bekleniyor. Böylece emeklilere enflasyon zammı yüzde 25 olacak.

SGK UZMANLARI YÜZDE 35 40 ARALIĞINDA ZAM BEKLİYOR

Sosyal güvenlik uzmanları ise emekli maaşlarına yüzde 25 enflasyon zammının yanı sıra yüzde 10’a kadar bir refah payı zammı bekliyor. Milyonlarca emekli için zam oranının yüzde 35 40 aralığına çıkması gündemde.

emeklilerin-temmuz-zammi-belli-oldu-yeni-formul-ile-zam-orani-netlesti.jpg

EMEKLİ MAAŞI ALIMI İÇİN YENİ FORMÜLLER

2024 yılında emekliler ciddi bir geçim sıkıntısı yaşıyor. Bu konuda tepki ve beklentilerini de sık sık gündeme getiriyor. Emeklinin alım gücünü artırmak adına çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından bir refah paketi hazırlanmıştı. Fakat emekli maaşı hesaplamasında da yeni formüller gündemde. Alınan bilgiye göre yılsonu enflasyon beklentisinin yükselmesi ile emekli maaş zammı için oranlar da yükselecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda kurmaylarına talimat verdiği ve hazırlıkların başladığı konuşuluyor.