Dikkat! Bu Ay Son Kez Yatacak! O Yardım Artık Kesiliyor

Son dakika haberi sosyal yardım alanlar için geldi. Kötü haber duyuruldu, O yardım bu ay son kez yatıyor. Milyonlarca kişi bu kararla yıkılacak.

Dikkat! Bu Ay Son Kez Yatacak! O Yardım Artık Kesiliyor

Devlet tarafından 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde etkilenen vatandaşlara yönelik kira yardımı veriliyordu. Ancak o yardım bu ay sona eriyor. Ne yazık ki depremzedelere yönelik yardım Bu aydan itibaren kesilecek ve artık kira yardımı verilmeyecek. Bu haber milyonlarca vatandaşa sarsarken CHP genel başkanı Özgür Özel dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Peki kira yardımı süresi uzatılacak mı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat 2023 depremlerinde zarar gören Malatya'daki depremzedelere yapılan kira yardımının bu ay son kez verileceğini açıkladı. Özel, kira yardımı konusunda yaşanan belirsizlik ve haksızlıkları dile getirerek, bu duruma karşı büyük bir direniş başlatacağını ifade etti.

MALATYA'DA BARINMA SORUNU

Özgür Özel, Malatya'da 103 bin konut yapılacağı sözü verilmesine rağmen, şu ana kadar sadece 7 bin 881 konutun teslim edildiğini belirtti. Bu durumun, depremzedelerin büyük bir kısmını sokakta bıraktığını ve barınma sorununun en büyük sorun olduğunu vurguladı.

ORTA HASARLI BİNALARIN DURUMU

Özel, orta hasarlı binaların yıkılacağı yönünde verilen sözlerin de tutulmadığını belirtti. İnsanların kapı ve pencerelerini satarak geçim sağlamaya çalıştığını, ancak şimdi bu binaların yıkılmayacağının söylendiğini ifade etti. Bu durumun büyük bir belirsizlik ve haksızlık yarattığını dile getirdi.

KİRA YARDIMININ SONA ERMESİ

Özel, kira yardımının bu ay son kez yapılacağını belirterek, bu duruma karşı büyük bir direniş başlatacağını duyurdu. Kira yardımının uzatılmasını talep ettiklerini ancak "Para bulamayız" cevabını aldıklarını belirtti. "Depremzedeleri ezdirmeyeceğiz" diyen Özel, Türkiye'nin en büyük direnişini bu kira yardımı için başlatacağını söyledi.

EKONOMİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Özgür Özel, ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Şimşek ile görüşerek, paranın nereden bulunabileceğini göstereceğini ifade etti. 22 yıllık AKP iktidarının hatalarını düzeltmek için yanaşmayacaklarını belirten Özel, doğru bildikleri yolda ilerleyeceklerini söyledi. Zenginlerin daha yüksek, az kazananların daha düşük vergi vereceği, hiç kazanmayanların ise vergi ödemeyeceği bir sistemi savunduklarını dile getirdi.