Çocuklu ailelere yeni destek yolda! Doğum izni, kreş ve kira desteği için düğmeye basıldı

Son günlerde sık sık gündeme gelen doğurganlık oranlarındaki azalma ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklamalar gelmişti. Doğurganlık oranlarındaki düşüşe dikkat çekilirken son dönemdeki oranlar bakanlıkları da harekete geçirdi.

Çocuklu ailelere yeni destek yolda! Doğum izni, kreş ve kira desteği için düğmeye basıldı

Doğurganlık oranlarındaki düşüş son dönemin konu başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. Doğurganlık oranlarındaki düşüş hükümetin de gündeminde geniş bir yer bulmaya başladı. Düşüşle birlikte yeni teşvik programları ele alınmaya başlandı. Teşvik için çalışmalara başlayan hükümet, çocuğu olan anne ve babalar için yeni destek paketleri hazırlıyor. Bu destekler arasında doğum izninin uzatılması, kreş ve kira desteğinin de yer alacağı konuşuluyor. Bir süredir gündemde olan doğum izni süresi ile ilgili detaylar merak edilirken kadınlar da doğum izni süresindeki güncellemeyi beklemeye başladı. Şimdi tüm gözler gündemdeki ‘Doğum Teşvik Paketi’nde.

DOĞUM TEŞVİK PAKETİ GELİYOR

Son yıllarda düşen doğurganlık oranlarının ardından hükümetin de bu konuyu öncelikli tutmaya başladığı görülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sık sık doğurganlık oranlarındaki düşüşe dikkat çekiyor. Oranlardaki bu düşüş sonrasında yeni bir destek paketi gündeme gelmeye başladı. Bakanlıklar da bu konuyla ilgili harekete geçti. Bu kapsamda doğuma teşvik amacıyla ailelere yeni destek yolda. Yeni düzenleme üzerinde titiz bir çalışma yürütülüyor.

cocuklu-ailelere-yeni-destek-yolda-dogum-izni-kres-ve-kira-destegi-icin-dugmeye-basildi.jpg

DOĞUM İZNİNİN UZATILMASI GÜNDEMDE

Gündemdeki doğum teşvik paketinin tüm detayları merak ediliyor. Dikkat çeken bu pakette doğum izninin uzatılması çalışması ilk sıralarda yer alıyor. Kreş ve anne ve babalar için maddi desteğin de paket içerisinde yer alması bekleniyor. Tüm bunların yanı sıra kira desteği de gündemde. Normalde 4 ay olan ücretli doğum izninin yeni güncelleme ile 1 yıla çıkarılması gündemde. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldığı talimatın ardından çalışmaları hızlandırdığı belirtilirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten de doğum izninin uzatılması önerisi ile ilgili yorum gelmiş ve Bakan Şimşek, doğum izninin bir yıla uzatılması önerisini desteklemişti.

cocuklu-ailelere-yeni-destek-yolda-dogum-izni-kres-ve-kira-destegi-icin-dugmeye-basildi-001.jpg

AİLELERE KREŞ VE KİRA DESTEĞİ

Milliyet’in haberine göre, yeni doğum teşvik paketi, AK Parti’nin MKYK toplantısında gündeme geldi. Toplantıda üstünde durulan bu paketle ilgili doğum izni süresinin güncellenmesi, kreş ve kira desteği de konuşuldu. Yeni destek paketi kapsamında ikinci ve üçüncü çocuğa devlet desteğinin yanında annenin kademeli olarak izin süresinin artırılması, kreş ve kira desteği veya kadının özlük hakkı ile beraber maaşında yapılabilecek bazı düzenlemeler de masaya yatırıldı. Şimdi tüm gözler gündeme gelen ‘Doğum Teşvik Paketi’ ile ilgili yapılacak resmi açıklamalarda.