CHP’nin ekonomi kurmayları Mehmet Şimşek’le görüştü

CHP’nin ekonomi kurmayları, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüştü. Gerçekleştirilen toplantıdaki konu başlıkları merak edilirken heyetin başında ise Yalçın Karatepe yer aldı. Asgari ücrete ara zam ve emekli maaşları masada.

CHP’nin ekonomi kurmayları Mehmet Şimşek’le görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP’nin ekonomi kurmaylarını ağırlıyor. CHP’nin Hazine ve Medyadan Sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe, bu görüşmede CHP heyetinin başında yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin heyeti bu sabah saat 10.00 sıralarında bir araya geldi. Gündemde ise asgari ücrete Temmuz zammı yapılması ve emekli maaşları var.

CHP’NİN EKONOMİ KURMAYLARI BAKAN ŞİMŞEK’LE BİRARAYA GELDİ

Söz konusu görüşme haftalardır gündemdeydi. CHP kanadından görüşmenin gerçekleştirileceğine dair sık sık açıklamalar geliyordu. Bugün yapılan görüşmede ise CHP heyetinin başında Yalçın Karatepe yer aldı. Ayrıca heyette CHP’yi temsilen iki ekonomi kurmayı daha yer aldı. Bu isimlerin Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir olduğu belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yalçın Karatepe’yi bakanlık binasının kapısında karşıladı. Söz konusu görüşmenin Bakan Şimşek ve CHP’li Karatepe arasında geçeceği öğrenildi.

chp-nin-ekonomi-kurmaylari-mehmet-simsek-le-gorustu.jpg

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VE EMEKLİ MAAŞLARI MASADA

Yapılacak görüşmenin ardından herhangi bir basın açıklaması gelmesi beklenmezken CHP’li heyet, halihazırda hükümetin çalıştığı vergi reformu paketi ile ilgili önerilerin bulunduğu bir rapor hazırladı. Aynı zamanda acil önlem alınması gereken konular olarak da nitelendirilen başlıkların Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sunulacağı öğrenildi. Masada ise asgari ücrete Temmuz ayından itibaren en az enflasyon farkı kadar zam yapılması ve emekli vatandaşlar için enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerileri yer alıyor.