Ayçiçek Yağı Fiyatlarına OKKALI ZAM! Yeni Fiyat Listesi Belli Oldu

Ayçiçek yağı fiyatları yeni zam haberi ile gündemde. Sıvı yağ fiyatlarına Okkalı zam gelecek. İşte yeni fiyat listesi…

Ayçiçek Yağı Fiyatlarına OKKALI ZAM! Yeni Fiyat Listesi Belli Oldu

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve Ukrayna'da Savaş nedeniyle çekirdek stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi nedeniyle ayçiçek fiyatlarına zam geliyor. Ham ayçiçek yağı fiyatları uluslararası piyasada artarken yurt içinde de raflara yansıyacak fiyat artışı belli oldu.

Dünya genelinde küresel ısınma sebebiyle artan sıcaklıklar ve aynı zamanda Hindistan ve Avrupa'dan talebin artması ayçiçek yağı fiyatlarını yükseltti. Fiyat artışında Ukrayna'da ayçiçek çekirdeği stoklarının da 1 milyon tonun altına düşmesi etkili oldu. Son 1 ay içinde ham ayçiçek yağı fiyatları %20'ye yakın artış gösterirken 877 dolardan 1030 dolara yükseldi.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARINA OKKALI ZAM BEKLENİYOR

Ayçiçek yağı fiyatlarının uluslararası piyasalarda artmasının ardından yurt içinde de raflara fiyat artışının yansıması bekleniyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre bayram sonrası ve Temmuz ayında ayçiçek yağı fiyatlarına Okkalı artış gelecek. Gelecek zam oranının ise %10 olarak belirtildiği ifade edildi.

aycicek-yagi-fiyatlarina-okkali-zam-yeni-fiyat-listesi-belli-oldu.jpg

ZAMLI AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Birçok zincir markette şu anda 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatları 195 TL seviyelerinden satışa çıkıyor. Marketler kendi markalı ürünlerini bu fiyatlara satarken başka markalara ait ürünlerin 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatları ise 250 ile 279,95 TL arasında değişiyor. Ancak zam sonrası 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatlarının 300 TL'yi geçeceği tahmin ediliyor.