Araç sahiplerine kötü haber ZAMDAN kaçış yok! Rakam dudak uçuklatacak

Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarını yakından takip ederken son olarak geleceği konuşulan ve ertelendiği aktarılan benzin ve motorin zammı ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Benzin ve motorine gelecek olan zam tatil sebebiyle ertelenmişti.

Araç sahiplerine kötü haber ZAMDAN kaçış yok! Rakam dudak uçuklatacak

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar sürerken bir yükselen bir düşen fiyatlar araç sahiplerinin yakın takibinde. Tabelayı yakından takip eden sürücüler son dakika gelişmelerini de inceliyor. Son olarak akaryakıta okkalı bir zam geleceği gündemi uzun süre manşetlerde yer bulmuş ve zammın idari tatil sebebiyle ertelendiği aktarılmıştı. Benzin ve motorine beklenen zammın tarihi belli oldu. Ertelenen zam Haziran ayı içerisinde tabelaya yansıyacak. Benzin ve motorine geleceği konuşulan zammın ardından tabeladaki rakamlar yeniden güncellenecek. İşte ertelenen akaryakıt zammının pompaya yansıyacağı tarih ve tüm detaylar…

İDARİ TATİL SEBEBİYLE ZAM ERTELENMİŞTİ

Hem brent petrol hem de döviz fiyatlarındaki değişiklikler akaryakıt fiyatlarına doğrudan etki ediyor. Araç sürücüleri de akaryakıt fiyatlarındaki son durumu yakından takip ederken son olarak bir zam gündemi yaşanmış ve benzine 1,64, motorine ise 1,63 lira zam geleceği konuşulmaya başlanmıştı. Hem motorin hem de benzin için beklenen zammın ertelendiği iddia edilirken sektör kaynaklarından aktarılan bilgilerde söz konusu zammın idari tatil sebebiyle ertelendiği belirtilmişti. Araç sahiplerini tatil dönüşü okkalı bir zam bekliyor.

arac-sahiplerine-kotu-haber-zamdan-kacis-yok-rakam-dudak-ucuklatacak.jpg

BENZİN VE MOTORİNE OKKALI ZAM YOLDA

Benzin ve motorin için konuşulan zamdan bayram dolayısıyla başlayan idari tatil sebebiyle vazgeçildiği belirtilmişti. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme daha gündem oldu. İdari tatil nedeniyle ertelenen zammın yeni tarihi belli oldu. Tatilin hemen dönüşünde akaryakıt fiyatları artıyor. Akaryakıta zam miktarının 23 Haziran’ı 24 Haziran’a bağlayacak olan gece yeniden şekilleneceği belirtiliyor. Ertelenen benzin ve motorin zammının 23 Haziran Pazar’ı 24 Haziran Pazartesi’ye bağlayan gece pompaya yansıması bekleniyor.

AKARYAKITTA GÜNCEL FİYATLAR

Benzin ve motorine zam gündeminin ardından güncel akaryakıt fiyatları araştırılmaya başlandı. Bilindiği gibi Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunmakta. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplamasında Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip ediliyor ve belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. Güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde;

arac-sahiplerine-kotu-haber-zamdan-kacis-yok-rakam-dudak-ucuklatacak-001.jpg

Benzin;

İstanbul (Avrupa): 40.29 TL

Ankara: 41.24 TL

İzmir: 41.54 TL

Motorin;

İstanbul (Avrupa): 40.67 TL

Ankara: 41.63 TL

İzmir: 42.02 TL

Oto Gaz;

İstanbul (Avrupa): 20.19 TL

Ankara: 20.19 TL

İzmir: 19.89 TL