Özgür Özel’den erken seçim açıklaması

31 Mart Yerel Seçimleri sona erdi ce CHP, Yerel Seçimlerden zaferle çıktı. Uzun bir aradan sonra Yerel Seçimlerden birinci parti olarak çıkan CHP’nin bu zaferi sonrasında siyaset gündeminde erken seçim tartışmaları yer almaya başlamıştı.

Özgür Özel’den erken seçim açıklaması

Siyaset gündemi erken seçim tartışmalarına devam ederken gözlerin çevrildiği CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu konuyla ilgili yorumu merak ediliyordu. Özel, partisinin düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda açıklamalarda bulundu. Erken seçim ile ilgili yorumlarını da dile getiren CHP lideri, ‘Oylarımızı kalıcılaştırmalıyız’ diyerek erken seçim ile ilgili tartışmalara kapıları kapattı.

ÖZEL’DEN ERKEN SEÇİM YORUMU

Partisinin düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda önemli açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında sık sık gündeme gelen erken seçim tartışmaları ile ilgili de yorumunu dile getirdi. Uzun bir aradan sonra CHP’nin birinci parti olarak çıktığı Yerel Seçimlerin ardından siyaset gündeminde erken seçim tartışmaları başlamıştı. Bu konu hakkında yapacağı açıklama merak edilen CHP lideri Özgür Özel, bugünkü yorumuyla erken seçim tartışmalarına kapıları kapattı.

ozgur-ozel-den-erken-secim-aciklamasi-001.jpg

ÖZGÜR ÖZEL: OYLARIMIZI KALICILAŞTIRMALIYIZ

Olası erken seçim tartışmalarıyla ilgili yorumlarını dile getiren Özgür Özel, yaptığı açıklamayla şimdilik bu gündeme kapıyı kapattı. Oyların kalıcılaştırılması gerektiğini söyleyen Özel, ‘Oylarımızı kalıcılaştırmalıyız. Erken seçim çağrısı yapmak seçmenle akdi bozmak demektir.’ ifadelerini kullandı.

ozgur-ozel-den-erken-secim-aciklamasi.jpg

‘ERDOĞAN İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEĞİM’

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirmek istediğini dile getiren CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Yerel Seçimleri Cumhur İttifakı kazandı’ şeklindeki yorumuna sert çıktı ve şu ifadelere yer verdi;
‘Seçmenin mesajını almadıkları ortada. Seçimleri biz kazandık diyecek kadar seçmene karşı küstahlaşmış ve kibrinden arınamamış bir noktadadır. Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim. Kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum.’