Özgür Özel yeni Anayasa ile ilgili yorumunu dile getirdi! Sitem dolu açıklama

TBMM’de yeni Anayasa mesaisi başlıyor. Yeni Anayasa gündemi siyasetin gündeminde ilk sıralarda yer alırken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni Anayasa çalışmaları için bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü.

Özgür Özel yeni Anayasa ile ilgili yorumunu dile getirdi! Sitem dolu açıklama

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yeni Anayasa çalışmaları için ziyaretlerine başladı. Kurtulmuş’un ilk ziyareti CHP Genel Başkanı Özgür Özel2e oldu. Görüşme sonrasında iki isimden de açıklamalar geldi. TBMM Başkanı Kurtulmuş, ‘Teklifleri önümüzdeki dönem Meclis açılışında müzakere edeceğiz derken CHP lideri Özel ise ‘Anayasaya uymayacaksak yeni Anayasa yapsak ne olur yapmasak ne olur?’ diyerek sitem etti. İşte detaylar…

KURTULMUŞ VE ÖZEL ARASINDA YENİ ANAYASA GÖRÜŞMESİ

Yeni Anayasa mesaisinin bugün itibarıyla başladığı TBMM’de gözler yapılacak görüşmelere çevrilirken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ilk ziyaretini CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yaptı. Siyasi parti liderlerini ziyaret edecek olan Kurtulmuş’un bugün saat 11.30’da CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşme sonrasında her iki isimden de açıklamalar geldi. Mayıs sonuna dek usule ilişkin fikirleri almak istediklerini söyleyen Numan Kurtulmuş, ‘Belki yaz döneminde partiler tekliflerini olgunlaştırarak Meclis açılışında müzakere ortamı başlar.’ dedi.

ozgur-ozel-yeni-anayasa-ile-ilgili-yorumunu-dile-getirdi-sitem-dolu-aciklama.jpg

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİTEM DOLU ÇIKIŞ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ise sitem dolu bir çıkış geldi. Yeni Anayasa ile ilgili yorumlarını aktaran Özel, ‘Bugün insanların yoksulluk, açlık gibi üst düzey beklentileri varken yeni bir Anayasa beklentisi taleplerinin neresindedir? Anayasaya uymayacaksak yeni Anayasa yapsak ne olur yapmasak ne olur?’ dedi.

ozgur-ozel-yeni-anayasa-ile-ilgili-yorumunu-dile-getirdi-sitem-dolu-aciklama-001.jpg

2 MAYIS’TA DEM PARTİ’Yİ ZİYARET EDECEK

Siyasetin halkın gündemine duyarsız olamayacağını söyleyen CHP lideri, Yeni Anayasayla ilgili açık bir müzakere ortamının şart olduğunu belirtti. Prensip olarak başkan olsa bile partisinin yetkilileriyle görüşmeden yanıt veremeyeceğini söyleyen Özel, ‘Başkanın değerlendirmesini grubumuzla değerlendireceğiz. Anayasaya uyacaksak değiştirelim. Geçen sefer de iyisi yapıldı ama yapılan Anayasaya uyulmadı. Bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik.’ ifadelerine yer verdi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni Anayasa çalışmaları kapsamında 2 Mayıs 2024 Perşembe günü DEM Parti’yi ziyaret edecek.