Emekliye 2'Lİ ZAM Kıyağı! Cumhurbaşkanı GECE YARISI ONAYLADI

4A 4B 4C emeklisine 2’li zam onayı çıktı. Resmen Cumhurbaşkanı kıyağı geldi. İşte emekli maaş zammı tarihi…

Emekliye 2'Lİ ZAM Kıyağı! Cumhurbaşkanı GECE YARISI ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emekliye 2’Lİ ZAM Kıyağı!

SSK, Bağ-Kur, 4C ve EYT emeklisinin hayalleri gerçek oluyor. Maaş zammı için tarih belli oldu. Üstüne üstlük emekliye 2’li zam sürprizi de geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay çıktı. Çifte emekli maaşı zammı geliyor. Milyonlarca emeklinin dişini sıktığına değecek. Maaşlara aynı anda çifte zam yapılacak. Peki emekli maaş zammı ne zaman? Yeni zam sonrası emekli maaş tablosu nasıl olacak? İşte emekliyi sevindirecek son dakika zam haberi ve detaylar…

Milyonlarca emeklinin beklediği zaman Temmuz ayında geliyor. Emekliye temmuz zammı yasal olarak da zaten kesin. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile emeklilere sürpriz bir haber var. SSK ve bağ-kur emeklisine 2’li zam yapılacak. Seçim öncesinde ilave zam bekleyen ancak beklediğini bulamayan emekliler için sürpriz haber duyuruldu. Temmuz ayında bu durum telafi edilecek, emekli maaşları çifte artışla yükselecek.

cumhurbaskani-erdogandan-emekliye-2li-zam-kiyagi-1.jpg

EMEKLİYE ÇİFTE ZAM TEMMUZ’DA GELİYOR

Türkiye’deki emekli vatandaşlar seçim öncesinde maaş artışı bekliyor ve kesin gözüyle bakıyordu. Ancak Enflasyonun ve bütçenin durumu nedeniyle emekliye 31 Mart seçimlerinden önce bekledikleri ilave zam yapılmadı. Ocak 2024 itibarıyla emekli kök maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapılmış aynı zamanda en düşük emekli maaşı da 10.000 TL'ye yükseltilmişti. Fakat enflasyon ve beraberinde gelen Hayat pahalılığı ne yazık ki bu maaşların yetmemesine sebep oldu.

16 milyondan fazla emekli vatandaş bu durumda zor günler geçirirken gözler Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon ve refah payı zammına çevrildi. Emekliye zam formülleri de merakla bekleniyor ve yakından takip ediliyor. Temmuzda maaş zammı kök maaş artışı olarak mı yapılacak yoksa rakamsal bir zam mı verilecek Şu an için net bir durum yok. Ancak SGK uzmanları aldıkları kulis bilgilerini tek tek paylaştı.

cumhurbaskani-erdogandan-emekliye-2li-zam-kiyagi-2.jpg

MİLYONLARCA EMEKLİ SEVİNECEK

Türkiye'deki milyonlarca emekliyi sevindirecek 10 dakika haberi geldi. Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak artış kesinleşti. Emekliler zaten bu artışın olacağını biliyordu ancak en düşük emekli maaşı zammı yapılacak yoksa KÖK maaş artacak mı gibi sorulara yanıt arıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile emekliye zam hazırlıkları bakanlıklar tarafından başlatılırken çifte zam haberi kulislere bomba gibi düştü. Emekli maaşı alanlar sevinçten havalara uçacak. Çünkü maaşlara bir değil iki zam geliyor.

HEM ENFLASYON ZAMMI HEM DE REFAH PAYI ZAMMI YAPILACAK

Ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek'in geçmesi ile birlikte Türkiye'de de sıkılaşma politikaları başlamıştı. Bu sebeple seçim öncesinde emekli maaşlarına zam yapılmadı. Ancak her yıl olduğu gibi bu yılda Temmuz ayında emekli maaşları artacak. Bir süredir refah Payı zammı kalkacak yönündeki iddialar emeklileri üzüyordu. Ancak Sosyal Güvenlik uzmanlarından emekliyi mutlu edecek yeni açıklama geldi.

Alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan refah payı zammının kaldırılmasını kabul etmedi. Bu durumda da Temmuz ayında emekli maaşlarına 2’li zam yapılacak. Yani hem enflasyon zammı ama hem de refah payı zammı emekli maaşlarına eklenecek. Böylece emekliler Temmuz ayında çifte zam ile ciddi bir maaş artışına ulaşmış olacak. Henüz zaman oranları kesin değil ancak SGK uzmanlarının bazı tahminleri var. Buna göre emekli maaşlarına yapılacak enflasyon zammının en az yüzde 25 olması refah payı zammı da eklenince yüzde 35'e ulaşması bekleniyor. Ancak yine de kesin zam oranlarının belli olması için 3 Temmuz tarihi bekleniyor.